20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας : Υποχρεωτικά τα self tests – Προσοχή στα πρόστιμα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας και υγείας σε self tests θα υποβάλλονται υποχρεωτικά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από την ερχομένη Δευτερά στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, και καταστημάτων πώλησης τροφίμων, εστίασης, μεταφορές, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρων αισθητικής κ.α.

Η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για την προσέλευση των εργαζομένων στην εργασία τους [φυσική παρουσία ].

Για λεπτομέρειες ενημερωθείτε από τους φαρμακοποιούς σας.

Εάν ο ίδιος ο εργαζόμενος αρνηθεί να προσκομίσει τη βεβαίωση ο εργοδότης προχωράει σε περικοπή αποδοχών έως τη συμμόρφωση του.

Από την άλλη τα πρόστιμα για τον εργοδότη που δε θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του είναι 300 ευρώ αν δεν ενημερώσει τον εργαζόμενο 500 ευρώ και αν βρεθεί εργαζόμενος χωρίς να έχει κάνει τεστ και 1500 ευρώ εάν απασχολεί εργαζόμενο με θετικό τεστ.

Εκ του Δ.Σ.                                                                                                                Η πρόεδρος                                                                                                                   φιλιώ Μυλωνά

Πηγή: evros24

Related posts

O Mητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου

admin

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

editor

Συνελήφθησαν 5 διακινητές

admin
20/04/2024 13:45