Οικονομία

Λήγει η ισχύς του «Ηρακλή Ι» – Θέμα ωρών η έγκριση της Κομισιόν για 18μηνη παράταση

Την επίσημη απόφαση της DG Comp – πιθανότατα εντός της ημέρας – αναμένει η κυβέρνηση, προκειμένου να εκκινήσει τις διαδικασίες για την κατάθεση του εφαρμοστικού Νόμου για τον Ηρακλή ΙΙ στην Βουλή – Με ποιες τιτλοποιήσεις θα συμμετάσχουν οι τράπεζες, ποιες βελτιώσεις προτείνονται

Το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την 18μηνη παράταση του «Ηρακλή» αναμένει τις αμέσως επόμενες ώρες η κυβέρνηση, καθώς το Σάββατο λήγει η ισχύς του πρώτου προγράμματος τιτλοποιήσεων που βοήθησε τις τράπεζες να απαλλαγούν από «κόκκινα» δάνεια, ύψους περίπου 32 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η DG Comp έχει ήδη δώσει την σχετική «προέγκριση», με το οικονομικό επιτελείο να αναμένει την επίσημη απόφαση, προκειμένου να εκκινήσει τις διαδικασίες για την κατάθεση του εφαρμοστικού Νόμου στη Βουλή, με στόχο αυτός να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο «Ηρακλής ΙΙ» να έχει 18μηνη διάρκεια, ήτοι έως τον Δεκέμβριο του 2022, με το συνολικό χαρτοφυλάκιο των προς τιτλοποίηση δανείων να διαμορφώνεται, επίσης, στα 30 με 32 δισ. ευρώ και το ποσό των εγγυήσεων να «αγγίξει» τα 12 δισ. ευρώ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Related posts

Την επόμενη εβδομάδα τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ

admin

Μ. Μαλτέζος: Χωρίς τη ρήτρα απασχόλησης τα δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

editor

Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κυρώσεις

admin