Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συμφώνησαν ότι… συμφωνούν στη σύσκεψη για το ΚΥΤ Φυλακίου

«Πήγε καλά» είναι η φράση που ταιριάζει για την χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Φυλάκιο για το φλέγον ζήτημα της αποτροπής επέκτασης και αύξησης του αριθμού των παράνομων  μεταναστών σε ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των 29 Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορστιάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και οι βουλευτές του Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης και η Νατάσα Γκαρά.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης  η οποία κράτησε περίπου 4 ώρες όλοι προχώρησαν σε δηλώσεις για το τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς εξέφρασε την κατηγορηματική θέση της Περιφέρειας ΑΜΘ σε ότι αφορά την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ή την αύξηση του ΠΡΟΚΕΚΑ. Ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης από την πλευρά του δήλωσε ” Εμείς ως βουλευτές αναλαμβάνουμε την υποχρέωση από δω και στο εξής να μεταφέρουμε αυτην την απόφαση στην Κυβέρνηση προκειμένουν να την λάβει υπόψιν”.

Ο κ. Δημοσχάκης εξέφρασε την συμπαράσταση του σε όλη την τοπική κοινωνία, αλλά και ο κ. Δερμεντζόπουλος έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς από την πλευρά της Κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά την κα Γκαρά δήλωσε “Δυστυχώς από τους Κυβερνητικούς Βουλευτές δεν ακούσαμε κανένα καινούριο δεδομένο, αυτό πόυ συμφωνήσαμε είναι να επιχειρήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις να ανατρέψουμε την απόφαση της Κυβέρνησης”.

Τέλος ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης τόνισε για μια ακόμη φορά  πως “ο αγώνας δεν έχει τελειώσει”.

Εν ολίγοις συμφώνησαν ότι… συμφωνούν και ο αγώνας συνεχίζεται!

Αυτό που είναι σίγουρο και το περιμένει όλη η τοπική κοινωνία είναι η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Έβρο ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

Σ.Κ

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ετοιμάζεται ο δήμος Ορεστιάδας για τις εκδηλώσεις του 2021 – Καλεί συλλόγους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για επιχορήγηση

editor

Τα σημεία που μπαίνει ο νέος φράχτης στο νότιο τμήμα του Έβρου

editor

Στην Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης

admin