2 Οκτωβρίου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλλάζει ξανά η μέθοδος αγορών και στα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης – Όλα όσα αναφέρει η Βίβιαν Κουρμπανιάν

Νέα μέτρα αποφασίστηκαν πάλι, ευτυχώς αυτή τη φορά είναι πιο χαρούμενα και αισιόδοξα από τα προηγούμενα, αναφορικά με το λιανεμπόριο.

Πλέον θα μπορούμε σε όλα τα καταστήματα να μπαίνουμε στο εσωτερικό τους ενώ πρώτα θα κλείνουμε ραντεβού στέλνοντας μήνυμα στο 13032.

Ακολουθεί αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπόριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης:

“Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, από την Δευτέρα, 5 Απριλίου, θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής.

Συγκεκριμένα θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια:

Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας.
Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.
Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.
Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.
Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.
Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.
Από αυτή την φάση της επανεκκίνησης αποκλείονται τα πολυκαταστήματα, outlets, καταστήματα που λειτουργούν με την μέθοδο shop in shop, καταστήματα εντός εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.
Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.
Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.
Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away.
Όλα τα παραπάνω μέτρα θα είναι οριζόντια, θα ισχύσουν σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις αγορές, ενώ δεν θα υφίστανται πλέον για το λιανεμπόριο οι οποιεσδήποτε χρωματικές ζώνες.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις μας να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου”.

Το e-evros.gr ήρθε σε επικοινωνία με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βίβιαν Κουρμπανιάν όπου και η ίδια μας τόνισε πως “Πρόκειται για ένα αισιόδοξο βήμα που αφορά όλο το λιανεμπόριο αλλά και όλους τους πολίτες. Καιρός ήταν να δοθεί μια εξήγηση για όλες τις περιοχές και επιτέλους έγινε”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έρχεται «χαράτσι» για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες

admin

Σουφλί: Έφερνε ηρωίνη απ’ την Τουρκία – Συνελήφθη με συνεργασία αστυνομικών Τρικάλων-Αλεξανδρούπολης

editor

Αποχώρηση μελών από τη δημοτική παράταξη “ΑΝΑΣΑ”

admin
02/10/2022 18:58