25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΟΣΕ: Αποκαταστάθηκε η γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη

Απόλυτα λειτουργική είναι πλέον, μετά την αποκατάστασή της από τον ΟΣΕ, η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο. Η γραμμή είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Σερρών και στους Ν. Ροδόπης και Έβρου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΣΕ, η εταιρεία προέβη στις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου, αφού τόσο συνεργεία της αναδόχου εταιρείας όσο και συνεργεία του ΟΣΕ εργάστηκαν από την πρώτη στιγμή, ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες- συνεχείς βροχοπτώσεις, προβλήματα απάντλησης και αποστράγγισης των υδάτων, προσβασιμότητας λόγω καταστροφών και στο οδικό δίκτυο, κακοκαιρία “Μήδεια” κ.λ.π., ο Οργανισμός μπόρεσε να ανταπεξέλθει και να δώσει σε κυκλοφορία τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, εντός των χρονικών δεσμεύσεων του», σημειώνει η διοίκηση σε ανακοίνωσή της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε συγκεκριμένα τμήματα της γραμμής όπως Σερρών-Λευκοθέας, Πολύσιτου-Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου, καταγράφηκαν πάνω από δέκα σημεία που έχρηζαν επεμβάσεων, ώστε να μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία ξανά η γραμμή.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Διαδικασίες αξιοποίησης τουριστικών υποδομών, ύδρευσης και προμήθειας οχημάτων από το δήμο Μαρώνειας Σαπών

editor

Ξεκινά η χιλιομετρική χρέωση στα διόδια

editor

Run Greece 2021: Ξεκινά το Σεπτέμβριο στην Αλεξανδρούπολη και φινάλε τον Οκτώβριο στη Ρόδο!

editor
25/04/2024 12:16