20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ελληνοτουρκικά – Νέο ύπουλο σχέδιο η Τουρκία: Κέντρο Επιχειρήσεων των Τουρκικών Drones στα σύνορα

Ελληνοτουρκικά: Μια ύποπτη κινητικότητα παρατηρείται στα σύνορα το τελευταίο διάστημα, με την Τουρκία να «ψάχνεται» συνεχώς για νέες εντάσεις.
Διαβάσατε χθες Πέμπτη (1/4) για το τουρκικό drone που «κόβει βόλτες» στα σύνορα στον Έβρο. Αυτό φαίνεται πως είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», αφού η Τουρκία έχει στήσει ολόκληρο… στρατόπεδο με drones στην περιοχή!

Συγκεκριμένα μια ιδιαίτερης σημασίας γεωγραφική περιοχή που συνορεύει με την Ελλάδα, επιλέχτηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το νέο Κέντρο Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως των μη επανδρωμένων τουρκικών Drone.

Συγκεκριμένα η πόλη της Κεσάνης στην ανατολική Θράκη, λίγα χιλιόμετρα μετά τα ελληνοτουρκικά σύνορα, γίνεται από τον τουρκικό στρατό το κέντρο επιχειρήσεων και εκπαιδεύσεως των τουρκικών Drones.

Παράλληλα η πύλη της Çorlu, λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα, η τουρκική Teknofest, παραγωγής Drones, δημιουργεί το Κέντρο Διοικήσεως του νέου τύπου drones με τον χαρακτηριστικό τίτλο, Akıncı, ονομασία που παραπέμψει σε επιθετικό στρατιωτικό σώμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Το Akıncı έχει την δυνατότητα να πετά 24 ώρες, ζυγίζει 4,5 τόνους και μπορεί να μεταφέρει βάρος μέχρι 900 κιλά. Είναι οπλισμένο με πυραύλους και βόμβες, γεγονός που το κάνει το πιο επιθετικό τουρκικό Drones.

Ελληνοτουρκικά: Μια ύποπτη κινητικότητα παρατηρείται στα σύνορα το τελευταίο διάστημα, με την Τουρκία να «ψάχνεται» συνεχώς για νέες εντάσεις.

Πηγή: sportime

Related posts

Υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία το σημερινό κρίσιμο τετ α τετ του Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

editor

Συνάντηση Χ.Δερμεντζόπουλου με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη – Ζητά πρόσληψη προσωπικού στην ΔΕΥΑΑ

editor

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο

admin
20/04/2024 6:36