28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Στο νέο σφαγείο Φερών μεταφέρθηκε το κόκκινο άγαλμα – Συναποφασίστηκε από Ζαμπούκη & Λαμπάκη

Με κοινή απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη και του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης “Πόλη και πολίτες” κ.Βαγγέλη Λαμπάκη αποφασίστηκε να ξανά μεταφερθεί το κόκκινο γλυπτό του Κωστή Γεωργίου.

Προφανώς δεν βρήκε τη θέση που του αρμόζει καθώς πριν από λίγες εβδομάδες η κάμερα του e-evros.gr βρέθηκε στο σημείο δίπλα στην καφετέρια “Αργώ” όπου γινόταν η τελική (για τότε) τοποθέτηση του.

Αλλά… που να ξέραμε ποιος τελικά θα ήταν ο προορισμός του;

Σε τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε  μέσω της πλατφόρμας zoom και ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης καθώς και ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου του Διδυμοτείχου, συναποφασίστηκε πως το καλύτερο σημείο είναι το νέο σφαγείο Φερών.

Βέβαια ο κ. Μαυρίδης αρχικά ζήτησε να μεταφερθεί το γλυπτό έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδα και να αντικατασταθεί με αυτό του Κυρίλλου του ΣΤ’ κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό από τους συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη μιας και ανήκει στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ζήτησε επίμονα να το μεταφέρουμε στον κάμπο της περιοχής προκειμένου κάθε φορά που θα πλημμυρίζει να δημιουργεί μία μοναδική στον πλανήτη εικόνα. Ούτε όμως αυτή η πρότασή έγινε αποδεκτή αφού Ζαμπούκης και Λαμπάκης είχαν ήδη έρθει μεταξύ τους σε απόλυτη συμφωνία για την μεταγκατάσταση του στο σφαγείο.

Ο λόγος που αλλάζει για ακόμη μια φορά τοποθεσία το άγαλμα είναι γιατί “χάνεται” μέσα στην ομορφιά του πελάγους κάτι που δε το θέλουμε ενώ στο καινούργιο σφαγείο θα δίνει το χρώμα που πραγματικά απαιτείται στην περιοχή.

Την μεταφορά – επίβλεψη ανέλαβε ο Πολιτικός Μηχανικός και ο επικεφαλής της παράταξης “Ο Δήμος που θέλουμε”  κ. Παύλος Μιχαηλίδης ο οποίος μάλιστα φέρεται να το κουβάλησε με ιδία μέσα μέχρι εκεί. Να τονίσουμε πως την πρόταση για τη μεταφορά κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Κολγιώνης που έγινε αμέσως αποδεκτή από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων που έσπευσαν να την υπερψηφίσουν.

Μην ταράζεστε, ένα πρωταπριλιάτικο αστείο είναι…  έτσι να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι μας γιατί μόνο Πρωταπριλιά γίνονται αυτά!

Καλό μήνα λοιπόν.

Υ.Γ. Η θέση του αγάλματος είναι εξαιρετική και το αναδεικνύει όσο χρειάζεται.

Φ.Δ.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο του νέου και του απερχόμενου Διοικητή της 29ης Ταξιαρχίας

editor

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ποιοι Συνταγματάρχες Όπλων προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται

editor

Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων αφίξεων προσφύγων και μεταναστών το 2023 στην ΕΕ ήταν ο πιο υψηλός από το 2016

editor
28/03/2024 11:34