3 Οκτωβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης σε ρόλο δημοσιογράφου!

Το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί! Αυτή τη φορά μαθητές και μαθήτριες συναντήθηκαν μέσα από το διαδίκτυο με τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη και έμαθαν για το πως  λειτουργεί ο δήμος.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 20/03/2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση μαθητών και μαθητριών του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Γιάννη, τον συντονισμό της οποίας ανέλαβαν μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου.

Τα παιδιά, με τα καίρια ερωτήματα που έθεσαν στον δήμαρχο της πόλης μας, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, τις καλές πρακτικές που έχει υιοθετήσει ο Δήμος μας και τα βραβεία που έχει αποσπάσει για αυτές.

Επίσης, συζήτησαν μαζί του τη δυνατότητα συμμετοχής των μαθητικών κοινοτήτων στις δράσεις του Δήμου και κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους όχι μόνο για τη βελτίωση του σχολικού τους περιβάλλοντος, αλλά και του τόπου μας γενικότερα.

Με την εποικοδομητική αυτή συζήτηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες απέδειξαν πως διαθέτουν την ωριμότητα, την αποφασιστικότητα και την ευαισθησία που χρειάζεται, έτσι ώστε να αποτελέσουν τους μελλοντικούς ενεργούς πολίτες που θα αγωνιστούν για το καλό του τόπου!

Υπεύθυνες καθηγήτριες της παραπάνω δράσης ήταν η κ.Μιντσίδου Μαρία και η κ.Κιτσάτη Μαρία.

Δείτε παρακάτω τη διαδικτυακή δράση του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Επίσκεψη του Αν. Δημοσχάκη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν. Ορεστιάδας

editor

Τρείς μέρες θα κρατήσουν οι επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια στον Έβρο

editor

Επιπλέον 144 εμβολιαστικά κέντρα μπαίνουν στη «μάχη» του εμβολιασμού – 19 στη 4η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας – Θράκης)

editor
03/10/2023 1:31