24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Όλος ο Έβρος αποχαιρετά τον Σουφλιώτη Νίκο Μπουρουλίτη

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής ένας πολύ άξιος, ευχάριστος και πολύ δημιουργικός άνθρωπος, ο λόγος για τον Νίκο Μπουρουλίτη.

Όλος ο Έβρος αποχαιρετά αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος άφησε πίσω του ένα μεγάλο έργο για τον τόπο.

Ο 59χρονος Νίκος Μπουρουλίτης,  ήταν ο πρώτος που έφτιαξε το Λαογραφικό Μουσείο στο Σουφλί, ήταν επομένως δημιουργός μιας μοναδικής ιστορικής αξίας για την πόλη του Σουφλίου.

Κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η επαφή του και η πίστη στους νέους, ο οποίος τους παρότρυνε συνεχώς να συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση. Αγαπούσε τον τόπο του και για αυτό επένδυσε σε αυτόν.

Ο δήμαρχος Σουφλίου κ.Αλέξης Καλακίκος με μεγάλη συγκίνηση λέει το τελευταίο αντίο στον Νίκο Μπουρουλίτη: “Φίλε Νίκο, Αρνούμαι να πιστέψω, αδυνατω να διαχειριστώ τον πρόωρο και άδικο χαμό σου. Απαρηγόρητη η κοινωνία του Σουφλίου και ειδικά η νεολαία που αγαπούσες και είχες πάντα ως προτεραιότητα σου, τους νέους ανθρώπους που τόσο πολύ τους παρότρυνες και ενθαρρυνες να ασχολούνται και να συμμετέχουν σε κάθε κοινή δράση.

Όλη η ζωή σου ήταν γεμάτη από αρχές και μάχες για ιδανικά, αξίες και αγώνες για την πρόοδο του τόπου μας. Ήσουν πάντα ξεκάθαρος στις απόψεις σου, λάτρης της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, μαχητικός, ανυποχώρητος στα πιστεύω και στα ιδανικά σου. Η αγάπη που έτρεφες για το Σουφλί ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της πορείας σου, ακόμη και όταν η ασθένεια σου σε είχε καταβάλει και καθηλώσει, δεν έπαψες να αγωνιάς και να μου ρωτάς για την πορεία του τόπου μας.

Φτωχότερη είναι πλέον η πόλη του Σουφλίου που την ιστορία και την αξία του μεταξιού την ταξιδεψες και την έκανες γνωστή μέχρι την Κρήτη. Δυσαναπλήρωτη η απουσία σου.

Καλό κατευόδιο Φίλε μου, η σκέψη μας μαζί σου,με την ευχή να είναι ελαφρύ το Σουφλιωτικο γενέθλιο χώμα που θα σε σκεπάζει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου και είμαι σίγουρος ότι θα είναι άξιοι συνεχιστές της πορείας και του έργου που αφησες παρακαταθήκη”.

Aλλά και η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτέχνων Σουφλίου και Περιφέρειας μπροστά στην απώλεια του γνωστού επιχειρημάτια εκφράζει “Με βαθιά θλίψη και δάκρυα στα μάτια χαιρετούμε έναν αγαπημένο φίλο, συνάδελφο και συναγωνιστή στο τελευταίο του μεγάλο ταξίδι. Ο Νίκος Μπουρουλίτης ένας άνθρωπος που αγάπησε τόσο πολύ τον τόπο του και το μετάξι, ένας άνθρωπος αγωνιστής, χειμαρώδης και οραματιστής έφυγε απο κοντά μας. Καλό ταξίδι φίλε Νίκο….. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογέννειά του”.

O Νίκος Μπουρμπουλίτης ήταν ένας άνθρωπος που άφησε το δικό του “στίγμα” στον πολιτισμό και την πόλη του Σουφλίου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Φ.Δ.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνέλαβαν τον 30χρονο που είχε πλαστά χαρτονομίσματα

admin

Οι ευχές για το μήνα της Παναγίας από τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

admin

Kύπρος – Υπ. Εσωτερικών: Βιώνουμε την καταστροφικότερη πυρκαγιά από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας

editor
24/04/2024 19:52