19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αξιοθρήνητη η εικόνα του παλιού κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Έχουν περάσει μήνες, έχουν γραφτεί αρκετά για την κατάσταση που επικρατεί στο παλιό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης και όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Έχει αφεθεί στην τύχη του, χωρίς κανέναν από τους αρμόδιους να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του. “Χάσκει” εκεί στην είσοδο της πόλης δημιουργώντας μία εικόνα απαράδεκτη.

Ήταν πρωί της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2019 όταν κατεδαφίστηκε αφήνοντας πίσω μόνο αναμνήσεις.

Πέρασαν από τότε σχεδόν 18 μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα! Απολύτως τίποτα.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει πως ήταν να κατασκευαστούν στην θέση του δύο νέα γήπεδα τένις, ενώ η τωρινή είχε δεσμευτεί πως “στόχος της είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των πολιτών”.

Με αυτά και με εκείνα ο καιρός πέρασε και ο χώρος πλέον έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, με την μεγάλη πισίνα του κολυμβητηρίου να έχει γίνει βάλτος. Βάλτος  στον οποίο μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση.  Ένα “ξέφραγο αμπέλι” με λίγα λόγια που “κοσμεί” την είσοδο της “Νεράιδας της Θράκης”.

Αυτό που είδαμε μέχρι τώρα, για να  λέμε την πάσα  αλήθεια, είναι ότι τον περασμένο Αύγουστο ρίξανε μπάζα συγκεκριμένα βυθοκοκορήματα του λιμένα προκαλώντας την αντίδραση του συμβούλου της ανεξάρτητης κοινοτικής παράταξης “Φάρος Αλεξανδρούπολης” ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει “δεν νοιάζονται και ούτε αγαπούν αυτόν τον τόπο όσοι αποφασίζουν να γεμίσουν το πάλαι ποτέ ιστορικό αγροκήπιο της πόλης με τα μπάζα του λιμανιού!”

Ένας χώρος που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και θα έπρεπε να είναι κόσμημα, βρίσκεται εδώ πολύ καιρό σε άθλια κατάσταση, αποτελεί μεγάλη εστία μόλυνσης, κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τα παιδιά καθώς το παλιό κολυμβητήριο γειτνιάζει με τα ανοιχτά  γήπεδα τέννις αλλά και το γήπεδο “Φώτης Κοσμάς, ενώ και η εικόνα που παρουσιάζει είναι αποκρουστική.

Πόσο δύσκολο είναι άραγε να ισοπεδωθεί έστω; Πόσο δύσκολο είναι να γίνει εκμεταλλεύσιμο ή τουλάχιστον μη αποκρουστικό; Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να γίνει κάτι τόσο απλό;

Εγκατάλειψη; Αδιαφορία; Έλλειψη σχεδιασμόυ; Τι από όλα αυτά συμβαίνει;

ΣΚ

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τη 1) σημερινή εικόνα αλλά και 2) του Αυγούστου του παλιού κολυμβητηρίου:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Κοινό μήνυμα του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη για το Πάσχα

admin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Καθαρισμός και απολύμανση φρεατίων στα Λουτρά Τραϊανούπολης από τη ΔΕΥΑΑ

editor

Συστάθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

editor
19/04/2024 9:20