23 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Τουρισμός: Η «εντολή» Μητσοτάκη για την «Επιχείρηση Λατινική Αμερική»

Εντολές, με συγκεκριμένες συντεταγμένες, προς τους αρμόδιους υπουργούς, για την προσέλκυση τουριστών από την «αχανή» δεξαμενή στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, για να αυξηθεί η προωθητική ισχύς της «ατμομηχανής» της ελληνικής οικονομίας, περιλάμβαναν -μεταξύ άλλων- τα μηνύματα που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα.
«Να ενισχύσουμε και τα “ρεύματα” του τουρισμού. Έχουμε πολύ λίγους επισκέπτες από την Λατινική Αμερική, μπορούμε σίγουρα να κάνουμε πολλά περισσότερα για να ενισχύσουμε τις επισκέψεις και να προστεθούν και αυτοί και να ενισχύσουν το τουριστικό μας “ρεύμα”, κάτι το οποίο, ειδικά, μετά την πανδημία θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Λατινικής Αμερικής.
Οι στόχοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιήσει, μετά το τέλος της πανδημίας, ταξίδι στη Λατινική Αμερική.

Μια σειρά, στοχευμένων επισκέψεων, που θα σηματοδοτήσουν το στρατηγικό άνοιγμα της Ελλάδας, σε αγορές που μπορούν να αλλάξουν το υφιστάμενο, επενδυτικό και εξαγωγικό καθεστώς.

Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση, εκφράζεται σταθερά η αισιοδοξία για τις φετινές επιδόσεις του τουρισμού και ο πήχης για να θεωρηθεί επιτυχημένη, είναι να φτάσουν τουλάχιστον στο 50% των επιπέδων του 2019.

 

Άλλωστε ο φετινός σχεδιασμός γίνεται με περισσότερα όπλα στην κυβερνητική φαρέτρα.

Τα εμβόλια, το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, οι διμερείς συμφωνίες και το ολοκληρωμένο πλαίσιο των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκτιμάται ότι μπορούν να μεγαλώσουν τις πιθανότητες για ένα ασφαλές άνοιγμα του κλάδου και κατ’ επέκταση για μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο.

Το σχέδιο
Προς αυτήν την κατεύθυνση οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες που παίρνουν το πάσο προτεραιότητας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, είναι οι περίπου 700.000 απασχολούμενοι στον τουριστικό κλάδο.

Το ειδικό πλάνο για τους υπαλλήλους του κλάδου, οι οποίοι δεν θα εμβολιαστούν θα περιλαμβάνει, διαγνωστικούς ελέγχους σε εβδομαδιαία βάση, ενώ θα ισχύουν ενιαίοι κανόνες για την είσοδο στη χώρα.

Ειδικά για την κατηγορία των επισκεπτών που δεν διαθέτουν το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, να είναι διαθέσιμο αρνητικό τεστ 72 ώρες πριν από την άφιξη.
Έμφαση στο σκέλος των τεστ θα δοθεί και για τα περιφερειακά συστήματα των τουριστικών προορισμών, και ταυτόχρονα ενίσχυση των μηχανισμών που λειτουργούν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ακόμη φαίνεται ότι θα δίνεται η δυνατότητα τεστ PCR πριν από την αναχώρηση των τουριστών από τη χώρα μας.

Οι προετοιμασίες εστιάζουν και στην αναβάθμιση των περιφερειακών δομών φροντίδας και απομόνωσης για τα θετικά κρούσματα.

Η αρχή
Η πρώτη αυλαία πάντως αναμένεται να ανοίξει περί ή μετά τα μέσα Απρίλιου, στο τρίτο δεκαήμερο του οποίου, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, υπάρχει η προδιάθεση να επαναλειτουργήσει η εστίαση.

Με αυτήν θα ενεργοποιηθεί το τουριστικό ντίλ με το Ισραήλ, καθώς επίσης για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: CNN Greece

Related posts

Στ. Πέτσας: “Νέο πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση των Δήμων”

editor

Eλλητουρκικά: Παγίδευσε την Άγκυρα η Μόσχα – Παιχνίδι με τα κλειδιά των S-400

editor

Η δήλωση του Χριστόδουλου Τοψίδη μετά τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών

admin
23/04/2024 11:09