25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Σύγχυση και αναπάντητα ερωτήματα για το self testing – Τι λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου

Αν και η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ανακοίνωσε την Παρασκευή πως, κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα δωρεάν rapid test κορονοϊού την εβδομάδα, από τον Απρίλη και μετά, έχουν προκληθεί αρκετά ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία του self-testing, τα οποία έχουν μείνει αναπάντητα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αρχικά, εκφράζονται φόβοι πως δεν θα μπορέσει η καταγραφή των κρουσμάτων να είναι το ίδιο αποτελεσματική, για μια μέθοδο μάλιστα που δεν είναι εγκεκριμένη από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς, ενώ τίθεται και ένα ζήτημα για το κατά πόσο το κράτος θα μπορεί να ελέγχει τους εργασιακούς χώρους και, κατ’ επέκταση, τους εργοδότες για το εάν τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου Αναστάσιος Τερζής δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

«Δεν είμαστε ενημερωμένοι και το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο στο μυαλό των κυβερνώντων για το πώς πιστεύουν ότι θα γίνει αυτή η διαδικασία. Δηλαδή, υπάρχουν μια σειρά από ερωτηματικά όπως, π.χ., ποια είναι αυτά τα τεστ, από πού θα τα προμηθευτούν τα φαρμακεία, με ποια διαδικασία, πώς θα καταγράφονται αυτοί που θα τα λαμβάνουν, τον τρόπο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ για τα θετικά δείγματα κ.λ.π.», είπε ο κ. Τερζής, και πρόσθεσε: «Έπρεπε πρώτα να γίνουν οι συνεννοήσεις με τον κλάδο, έπρεπε πρώτα να βρούμε τις λύσεις, και μετά να γίνει η ανακοίνωση, έτσι ώστε οι πολίτες να μην αιφνιδιαστούν και να μην μπερδευτούν».

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Υπεγράφη η επιλέξιμη δαπάνη ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι

editor

Παρατείνεται το lockdown – Τι θα ισχύει έως τις 18 Ιανουαρίου

editor

Χρυσοχοίδης: Εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό των προσληφθέντων Εβριτισσών γυναικών Συνοριοφυλάκων. Θα διορθωθεί η αδικία

editor
25/04/2024 8:06