19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Κατάθεση στεφάνων στο Ιερό του Φυλακίου & συμβολική συγκέντρωση έξω από το ΚΥΤ αποφάσισαν οι πρόεδροι κοινοτήτων

Πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή η έκτακτη συγκέντρωση των 29 Προέδρων κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ΚΥΤ Φυλακίου.

Στην συγκέντρωση η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κ.Βενετιδη αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάθεση στεφάνων την 25η Μαρτίου στο Ιερό του χωριού Φυλακίου στις 12 το μεσημέρι αλλά και η συμβολική διαμρτυρία την ερχόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί έξω από τη δομή του ΚΥΤ.

Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τα μισθωτήρια με τους 4 ιδιοκτήτες χωραφιών, οι οποίοι δέχθηκαν να τα νοικιάσουν για 10 χρόνια τα χωράφια τους τα οποία είναι παρακείμενα στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε αναφορικά με το θέμα λέγοντας πως «ο σχεδιασμός δεν έχει μεταβληθεί».

Σύμφωνα, λοιπόν, με το υπουργείο, ο σχεδιασμός δεν έχει μεταβληθεί από την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου και το σχετικό ενημερωτικό που εξέδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία. Δηλαδή, της μη επέκτασης της χωρητικότητας του ΚΥΤ, αλλά αποκλειστικά της αναβάθμισης του ΠΡΟΚΕΚΑ.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έναρξη των εργασιών για τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το ΠΓΝΑ

editor

Σύλληψη 24χρονου για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία

admin

Αποδοχή κληρονομιάς: Ρύθμιση για αποδοχή έως και 48 δόσεις

admin
19/04/2024 13:06