29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Η Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου συγχαίρει τους δύο συνοριοφύλακες που έσωσαν ηλικιωμένη από φλεγόμενο σπίτι

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση δύο συνοριοφυλάκων του Τ.Σ.Φ. Διδυμοτείχου στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στο χωριό Θηρέα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε από τους δύο συνοριοφύλακες ο οποίοι ήταν εν ώρα υπηρεσίας και για καλή της τύχη περνούσαν εκείνη την στιγμή από το φλεγόμενο σπίτι.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό η Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου με ανακοίνωσή της συγχαίρει τους δύο συνοριακούς φύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα αναφέρει “Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους δύο νέους Συνοριακούς Φύλακες του Τ.Σ.Φ. Διδυμοτείχου καθώς τις πρωινές ώρες την Κυριακή 21-03-2021 απεγκλώβισαν από τη φλεγόμενη οικεία της μία ηλικιωμένη γυναίκα, που αντελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εποχούμενης περιπολίας τους.

Έφτασαν πρώτοι στην φλεγόμενη οικεία, εισήλθαν εντός αυτής και με κίνδυνο της ζωής τους μετέφεραν με ασφάλεια την ηλικιωμένη εκτός της οικείας, που κάηκε ολοσχερώς και πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι συνάδελφοι επιχείρησαν χωρίς κανέναν εξοπλισμό και με αυτοθυσία έπραξαν ότι τους υπαγόρευε η συνείδησή τους και η αστυνομική τους παιδεία!

Τιμώντας τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την αστυνομική οικογένεια. Όλους εμάς που στις δύσκολές στιγμές που διανύουμε και το βάρος που φέρουμε για την διασφάλιση της ακεραιότητας των συνόρων και την ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας, έχουμε ανάγκη να γίνονται, να αναγνωρίζονται και προβάλλονται τόσο θετικές και ανιδιοτελής πράξεις που δείχνουν το κοινωνικό πρόσωπο της Συνοριακής Φύλαξης και ενισχύουν τον διαχρονικά πετυχημένο θεσμό του «Συνοριακού Φύλακα».”

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στη χώρα – 2.576 κρούσματα συνολικά

admin

Εντός Δεκεμβρίου η επέκταση του φράχτη μήκους 35 χλμ. στον Έβρο

editor

Καβάλα: Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή και για κατοχή ναρκωτικών

editor
29/03/2024 11:09