23 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό σε Αλεξανδρούπολη & Σουφλί – Αποτελέσματα ΕΟΔΥ για Σαμοθράκη

Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες για τον κορονοϊό σε όλες τις περιοχές του Έβρου για την καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το ΚΤΕΛ Έβρου, τον Δήμο Σουφλίου και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό- Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορoνοϊό.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν:

  • Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, ώρες 9:00 έως 14:00 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο χώρο του ΚΤΕΛ Έβρου – Πρακτορείο Αλεξ/πολης στην οδό Βενιζέλου 33.
  • Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, ώρες 9:00 έως 13:00 την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Σουφλίου
  • Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, ώρες 10:00 έως 14:00 από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στο χώρο του AXD/info–kiosk του Εμπορικού Συλλόγου Έβρου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση απευθύνεται σε γενικό πληθυσμό και τους υπαλλήλους του ΚΤΕΛ Έβρου και έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ., ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Παράλληλα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν εχθες, Τρίτη 16 Μαρτίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στο νησί της Σαμοθράκης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: Πνευματικό κέντρο Σαμοθράκης. Πραγματοποιήθηκε 1 αρνητικό rapid test.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Τηλεφωνική επικοινωνία της ΠτΔ με δωρητές σε Διδυμότειχο και Μεσολόγγι

editor

Έβρος: Αποζημίωση σε 690 δικαιούχους από τον ΕΛΓΑ

editor

Διάκριση Startup εταιρείας φοιτητών του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ

editor
23/06/2024 17:11