28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Συνάντηση Δερμεντζόπουλου με τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Θράκης Α.Παλακίδη, για τουριστικά θέματα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολο Παλακίδη, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με θέματα τουρισμού στο νονό Έβρου και την Θράκη γενικότερα, είχε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Με δεδομένη την εξαγγελία από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ότι η ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου 2021 στην Ελλάδα είναι 14η Μαΐου, αλλά και επειδή προγραμματίζεται για τον Απρίλιο πιλοτική, δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί, ο κ.Δερμεντζόπουλος θέλησε να ακούσει από… πρώτο χέρι τα αιτήματα, προβλήματα και τις απόψεις των ανθρώπων του ξενοδοχειακού τομέα, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Πέρα από τα γενικά θέματα που αφορούν όλη την Ελλάδα, όπως σε πρώτη φάση ο ερχομός επισκεπτών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και άλλα κράτη αναχώρησης όπου ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει, π.χ. το Ισραήλ, το “βάρος” δόθηκε σε τοπικό επίπεδο.

Όσα δηλαδή πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αυξηθεί το φετινό καλοκαίρι ο αριθμός των επισκεπτών στο νομό Έβρου και την Θράκη γενικότερα. Με το άνοιγμα και τη χρησιμοποίηση μεθοριακών σταθμών όπως στο Ορμένιο και τη Νυμφαία Ροδόπης, μια και η πλειοψηφία των τουριστών στην περιοχή μας έρχονται οδικώς. Ακόμα, τα μέτρα στήριξης που πρέπει επιπλέον να ληφθούν από την Κυβέρνηση για τις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι δεδομένο ότι έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τα αιτήματα που του έθεσε ο κ.Παλακίδης και δεσμεύθηκε να τις μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας συγχρόνως να δώσουν ουσιαστικές λύσεις και όχι απλά υποσχέσεις επίλυσης.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Κορονοϊός: Δύο νέες εισαγωγές στο ΠΓΝΑ – Ένα νέο κρούσμα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τον Έβρο

editor

Έβρος: Τα κρούσματα κορωνοϊού που νοσηλεύονται (27/3)

admin

Όλες οι ημερομηνίες για πληρωμές σε συντάξεις και επιδόματα

admin
28/03/2024 16:29