5 Φεβρουαρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Γροθιά στο στομάχι” το βίντεο των μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης για το bullying

Με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό και στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Καμπάνιας «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» πραγματοποιήθηκε η φετινή διαδικτυακή εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες από σχολεία πανελλαδικά, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην καμπάνια #milatora.

Όπως επίσης οι προτάσεις για την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmile

Αλλά και το video, που ετοίμασαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου YouSmile με θέμα το Cyber Bullying, καθώς φέτος και λόγω των συνθηκών οι μαθητές εθελοντές του YouSmile προτείνουν ως βασική υποθεματική το cyber bullying, καθώς η πανδημία και η νέα καθημερινότητα των παιδιών, κρίνουν ότι το «ευνοεί».

Η Πανελλαδική Καμπάνια «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «YouSmile» και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 13.500 μαθητές και μαθήτριες και περισσότερα από 400 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στις συμμετοχές που δημοσιεύθηκαν στο κανάλι της YouSmile είναι και το βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.milatora.gr.

Με σκοπό να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την καταπολέμηση του φαινομένου, ας δώσουμε στα παιδιά μια πραγματική ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους!

Δείτε το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης:

Πηγή: e-evros.gr

 

Related posts

Μουσουλμάνοι Άβαντος: “Δεν είμαστε Ρομά – Δεν θέλουμε κεραίες με χρηματοδότηση από πρόγραμμα για Ρομά”

editor

Μητροπολίτης Δαμασκηνός σε Πρύτανη ΔΠΘ: Διαμαρτύρομαι για την εσπευσμένη μεταφορά της Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη

editor

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων του κορωνοϊού

admin
05/02/2023 23:27