20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ξαναλειτουργεί 28 Μαρτίου το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Φυλακίου – “Αδειάζει” από αστυνομικούς το Τμήμα Κυπρίνου

Στις 28 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του και πάλι το ανακαινισμένο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του που ξεκίνησαν το καλοκαίρι.

Πρόκειται για το μέρος την συνολικής δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στον Έβρο που βρίσκεται στην επικαιρότητα. μετά την επιμονή της κυβέρνησης και αυτή τη φορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. για αύξηση της χωρητικότητας του κατά 240 άτομα, έτσι ώστε να φτάσει συνολικά στα 610. Αν φυσικά λάβουμε υπόψη μας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, μιλάμε για αύξηση 370 φιλοξενούμενους, γιατί ενώ τώρα με την ανακαίνιση από 370 που ήταν ο αρχικός αριθμός μειώθηκε η δυναμικότητα του στους 240, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός κ.Χρυσοχοίδης επιμένουν να φτιάξουν μία άλλη πτέρυγα για 370 άτομα. Πως θα γίνει αυτό; Με επέκταση χώρων στα χωράφια που ήδη έχουν συμφωνήσει κάποιοι ιδιοκτήτες να νοικιάσουν;

Περιμένωουυμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη που ως άλλος… Μηταράκης θα έρθει για να προσπαθήσει να πείσει την τοπική κοινωνία την οποία βέβαια θα βρει κάθετα αντίθετη; Δεν ξέρουμε αν του το μετέφερε αυτό ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στην συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη και τι διαβεβαιώσεις ή υποσχέσεις έδωσε στον… φίλο του υπουργό, αφού επέλεξε να πάει μόνος του στην Αθήνα. Όμως, ακόμα και οι αστυνομικοί, για διευκόλυνση της δουλειάς των οποίων υποτίθεται θα γίνουν όλα αυτά, είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση της δυναμικότητας και των δύο δομών.

Πάντως με την έναρξη λειτουργίας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στις 28 Μαρτίου, αυτόματα δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με το Κέντρο Συνοριακής Φύλαξης του Κυπρίνου, αφού αναμένεται να… αδειάσει από αστυνομικούς, μια και θα πρέπει πολλοί από αυτούς να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για να αναλάβουν τη φρούρηση των λαθρομεταναστών. Κι αυτό επειδή μέχρι τώρα η δύναμη αστυνομικών που είναι εκεί προέρχεται από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και θα πρέπει να επιστρέψουν εκεί. Έτσι ελάχιστοι θα είναι οι αστυνομικοί που θα μπορούν να βγαίνουν περιπολία στα χωριά του Τριγώνου, για να ελέγχουν και να συλλαμβάνουν όταν μπαίνουν λαθρομετανάστες. Την στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως στην περιοχή εκείνη, ιδιαίτερα Μαράσια, Ορμένιο, Δίλοφο και τα άλλα χωριά, καθημερινά αρκετοί εξακολουθούν να μπαίνουν.

Αντί να βρεθεί κάποια λύση σε όλα αυτά, ο κ.Χρυσοχοίδης ετοιμάζεται να έρθει για να κάνει… μασάζ, όπως λένε οι πολιτικοί την προσπάθεια να πείσουν κάποιον, στους ντόπιους θεσμικούς και τον κόσμο για να αποδεχτούμε από την πίσω πόρτα αύξηση της χωρητικότητας στο Φυλάκιο.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη – Ξενάγηση από τον Δήμαρχο κ. Ζαμπούκη

editor

Τηλεφωνική επικοινωνία της ΠτΔ με δωρητές σε Διδυμότειχο και Μεσολόγγι

editor

Από σήμερα μέχρι τη 1:00 το βράδυ ανοιχτά τα καταστήματα εστίασης στον Έβρο

editor
20/04/2024 3:18