19 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Χ. Σταϊκούρας: 128 εκ. ευρώ στον Έβρο για τη στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων & επαγγελματιών

Στις παρεμβάσεις αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων, καθώς και Βουλευτές από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο».

«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει στηρίξει τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την αρχή της πανδημίας, με μέτρα συνολικού ύψους 590 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο Υπουργός.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα:

1ον. Παρεμβάσεις αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει στηρίξει τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την αρχή της πανδημίας, με μέτρα συνολικού ύψους 590 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο, πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιοχής, πακέτο στήριξης, που εξειδικεύεται ως εξής:

239,3 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν συνολικά, μέσω των έξι κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 346 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με μέσο όρο ενίσχυσης τα 7.635 ευρώ.

22,9 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού στις επιχειρήσεις.

242,8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 1.484 δάνεια, έχουν ήδη εκταμιευθεί μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

84,7 εκατ. ευρώ έχουν λάβει οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού.

Από τα 590 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν συνολικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

τα 109 εκατ. ευρώ αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας,

τα 173 εκατ. ευρώ την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας,

τα 128 εκατ. ευρώ την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου,

τα 93 εκατ. ευρώ την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και

τα 87 εκατ. ευρώ την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Επίσης δρομολογείται η οριοθέτηση και χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις πλημμύρες της 11ης και 12ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου 2021.

Εκδόθηκε απόφαση χρηματοδότησης έργων άμεσης αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας των πλημμυρών στους Δήμους Ορεστιάδας, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης και στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Εκδόθηκε – στο πλαίσιο χρηματοδότησης του προγράμματος κοινωνικής προστασίας προς τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για χορήγηση ποσού 600 ευρώ έως 6.000 ευρώ – απόφαση χρηματοδότησης για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ύψους 78.168 ευρώ και αναμένεται η έκδοση απόφασης χρηματοδότησης για τον Δήμο Σουφλίου, ύψους 890 ευρώ.

Αναμένεται η έκδοση απόφασης, σε συνέχεια υποβληθέντος αιτήματος χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Έβρου.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κυρώσεις

admin

Ακόμη μια κατεστραμμένη γέφυρα στα Λουτρά από τις έντονες & καταστροφικές πλημμύρες

editor

Ξεκίνησε η επισκευή του φράχτη στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης

editor
19/07/2024 13:07