28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Στρατιωτικές πηγές για πυροβολισμούς στα σύνορα: “Προς εμάς δεν έχει ανοίξει κανείς πυρ”

«Προς εμάς δεν έχει ανοίξει κανείς πυρ. Ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία έχει δεχτεί πυρά Τούρκων», αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, αναφορικά με το θέμα που είδε εχθές το φως της δημοσιότητας με πυροβολισμούς στα σύνορα από τουρκική περίπολο.

Ωστόσο επισήμαναν ότι οι ισχυρισμοί των Γερμανών της Frontex δεν είναι απαραίτητα ψευδείς καθώς, οι Τούρκοι χρησμοποιούν πολύ συχνά όπλα, ακόμα και κατά τη διάρκεια γλεντιών.

«Ο ρόλος της Frontex είναι να καταγράφει κάθε περιστατικό και να ενημερώνει όλες τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα. Ενημερωνόμαστε για κάθε κίνηση της τουρκικής πλευράς και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο στον Έβρο», αναφέρουν στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τουρκικοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε δύο δόσεις, την Παρασκευή και την Κυριακή κάτω από το παρατηρητήριο Γεμιστής.

Σε επικοινωνία που είχε το e-evros.gr με τον Πρόεδρο των  Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά ανέφερε πως πρόκειται για συχνό φαινόμενο από την τουρκική πλευρά απλά το συγκεκριμένο θέμα βγήκε στη δημοσιότητα καθώς πρόκειται την καθημερινή αναφορά της Frontex.

Επι της ουσίας  δηλαδή δεν πρόκειται για κάποιο “θερμό επεισόδιο” όπως πολλοί έσπευσαν να γράψουν δημιουργώντας εντυπώσεις και ταραχές.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε Αρχές και θεσμικούς φορείς

admin

Αλεξανδρούπολη: Επεκτείνεται η εγκατάσταση συστημάτων ηχητικής ειδοποίησης σε σηματοδότες κεντρικών οδών

editor

Με εξωστρέφεια και σωστή στρατηγική

admin
28/03/2024 20:32