26 Ιανουαρίου, 2022
Κοινωνία

Στρατιωτικές πηγές για πυροβολισμούς στα σύνορα: “Προς εμάς δεν έχει ανοίξει κανείς πυρ”

«Προς εμάς δεν έχει ανοίξει κανείς πυρ. Ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία έχει δεχτεί πυρά Τούρκων», αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, αναφορικά με το θέμα που είδε εχθές το φως της δημοσιότητας με πυροβολισμούς στα σύνορα από τουρκική περίπολο.

Ωστόσο επισήμαναν ότι οι ισχυρισμοί των Γερμανών της Frontex δεν είναι απαραίτητα ψευδείς καθώς, οι Τούρκοι χρησμοποιούν πολύ συχνά όπλα, ακόμα και κατά τη διάρκεια γλεντιών.

«Ο ρόλος της Frontex είναι να καταγράφει κάθε περιστατικό και να ενημερώνει όλες τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα. Ενημερωνόμαστε για κάθε κίνηση της τουρκικής πλευράς και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο στον Έβρο», αναφέρουν στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τουρκικοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε δύο δόσεις, την Παρασκευή και την Κυριακή κάτω από το παρατηρητήριο Γεμιστής.

Σε επικοινωνία που είχε το e-evros.gr με τον Πρόεδρο των  Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά ανέφερε πως πρόκειται για συχνό φαινόμενο από την τουρκική πλευρά απλά το συγκεκριμένο θέμα βγήκε στη δημοσιότητα καθώς πρόκειται την καθημερινή αναφορά της Frontex.

Επι της ουσίας  δηλαδή δεν πρόκειται για κάποιο “θερμό επεισόδιο” όπως πολλοί έσπευσαν να γράψουν δημιουργώντας εντυπώσεις και ταραχές.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Ο αστυνομικός σκύλος… μύρισε τα ναρκωτικά σπίτι του και τον συνέλαβαν

editor

Άφιξη Πρωθυπουργού Βουλγαρίας στην Αλεξανδρούπολη

admin

Μπαράζ πληρωμών σε συντάξεις και επιδόματα μετά τις εκλογές 2019

admin