20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ Έβρου για τη μετακίνηση του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου καταγγέλλει την στάση της κυβέρνησης, η οποία εκφράστηκε πρόσφατα δια στόματος του Υπουργού κ. Μηταράκη, για μεταφορά του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θράκης από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα.

Η κυβέρνηση λειτουργώντας με συμπεριφορά ρεβανσισμού απέναντι στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας του Έβρου για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου προειδοποιεί και συνεχίζει να προκαλεί τους κατοίκους του Έβρου με την προοπτική να περάσει στο επόμενο σχέδιο νόμου την μεταφορά του Γραφείου αδιαφορώντας α) για τους εργαζόμενους σε αυτό και για την ζωή που έχουν φτιάξει με τις οικογένειές τους στην Αλεξανδρούπολη, β) για τους επαγγελματικούς φορείς που συνδέονται οικονομικά με τις πράξεις του Γραφείου και την κίνηση πληθυσμού στην περιοχή, γ) για τους αιτούντες άσυλο οι οποίοι τόσα χρόνια εξυπηρετούνται κατά χιλιάδες (κάποια από τα κριτήρια για τα οποία είχε επιλεγεί το Γραφείο στην Αλεξανδρούπολη ήταν η κομβική του θέση και λόγω της χιλιομετρικής απόστασης που υπάρχει από τα Βόρεια σύνορα του Έβρου έως την Καβάλα και λόγω όλων των διαθέσιμων μέσων μαζικής μεταφοράς που διαθέτει).

Άλλωστε το έργο που επιτελεί το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θράκης είναι εντελώς ανεξάρτητο από το που υπάρχουν δομές ή υπερδομές και από το έργο που επιτελούν αυτές. Άρα δεν μπορεί να τα εμπλέκει αυτά τα δύο στα προσχηματικά του επιχειρήματα.

Καταδικάζουμε την κυβερνητική στάση και απαντάμε στον Υπουργό ότι δεν μπορεί να περιπαίζει τον λαό του Έβρου είτε με τις δηλώσεις του είτε με την συμπεριφορά του είτε με την δύναμη που έχει η υπουργική του πένα με τους νόμους που σχεδιάζει.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου στέκεται δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων και του Σωματείου τους για διατήρηση του Π.Γ. Ασύλου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και προτάσσει τις λύσεις που προτείνουν και τα δίκαια αιτήματά τους:
Την εξυπηρέτηση των δύο δομών Καβάλας και Δράμας από κινητά κλιμάκια.
Την μη μετεγκατάσταση του γραφείου της Αλεξανδρούπολης στην Καβάλα.
Την προστασία των θέσεων εργασίας μονίμων και συμβασιούχων. Σε αντίθετη περίπτωση απαιτούμε την δυνατότητα επιλογής μετακίνησης των μονίμων και συμβασιούχων σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ή και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου συντάσσεται με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και το Ψήφισμα που εξέδωσε και καλεί τους Βουλευτές του νομού μας καθώς και όλους τους Επαγγελματικούς, Παραγωγικούς και Κοινωνικούς φορείς να το συνυπογράψουν, προκειμένου να δυναμώσουμε τη φωνή μας απέναντι σ’ αυτή την κυβερνητική πολιτική προοπτική μετακίνησης του Π.Γ. Ασύλου Θράκης.

Παράλληλα καλούμε τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας (βουλευτές, μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, Επαγγελματικούς, Παραγωγικούς και Κοινωνικούς φορείς του νομού Έβρου, Σωματεία Εργαζομένων στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ) σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 10/03/2021 στις 18:00, προκειμένου να οργανώσουμε επιπλέον δράσεις και κινητοποιήσεις διεκδικώντας και απαιτώντας την παραμονή του Π.Γ. Ασύλου Θράκης και των εργαζομένων στην Αλεξανδρούπολη.

Όλοι μαζί να ανατρέψουμε την κυβερνητική απόφαση.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΕΒΡΟΥ

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Επισημοποιήθηκε η επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Υπεγράφη η απόφαση για τα 35 από τα 140 χλμ

editor

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 26χρονης ημεδαπής για απάτη

admin

Καβάλα: Οι πρόσφυγες στέλνουν μηνύματα ζωής και ελπίδας μέσα από τις δημιουργίες τους

editor
20/04/2024 15:06