Πολιτική

Τούρκος καθηγητής: Θα έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα υπενθύμιση ισχύος δύναμης της Τουρκίας

Συνάδελφος του Τζιχάτ Γιαϊτζί στο ίδιο πανεπιστήμιο

Θα έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα «υπενθύμιση ισχύος» της Τουρκίας, υποστήριξε προκλητικά ο Τούρκος καθηγητής Αμπντουλλάχ Αγάρ, που διδάσκει στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντονούπολης.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη άσκηση της «Γαλάζιας Πατρίδας» στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Αγάρ δήλωσε πως έπρεπε να πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, προκειμένου «να τους γίνει υπενθύμιση της ισχύος του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως και της δύναμης και των ικανοτήτων του τουρκικού στρατού και στόλου».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο HG, ο καθηγητής του Μπαχτσεσεχίρ απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων και συγγραφέας βιβλίων εθνικιστικού περιεχομένου, επιτέθηκε κατά της Ελλάδας επειδή επιδιώκει -όπως υποστήριξε- επιχείρησε να ανατρέψει υπέρ της το status quo στο Αιγαίο Πέλαγος, μέσα από νέους εξοπλισμούς.

«Αυτό δεν στηρίζεται σε δίκαια αιτία. Στο Αιγαίο, επιδιώκει και παίζει μια σειρά από παιχνίδια που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες εντάσεις και αστάθεια.
Σχετικά με αυτά, αγοράζει υποβρύχια τύπου 214 και προσπαθεί με αυτά να κάνει μεγάλη επίδειξη προς την Τουρκία Από την άλλη επιδιώκει να πάρει τέσσερις νέες φρεγάτες. Προσπαθεί να αγοράσει μια σειρά από όπλα από το Ισραήλ. Από την άλλη αγοράζει τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale. Προσπαθούν να στήσουν μια επιθετική δύναμη, μια δύναμη επίθεσης» δήλωσε.

O Αγάρ είναι λέκτορας στο ιδιωτικό πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και το Κέντρο Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών με επικεφαλής τον τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, Τζιχάτ Γιαϊτζί, το οποίο αναπτύσσει τις προκλητικές θεωρίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Related posts

Ανακάλεσε την προσφυγή του ο Λαμπάκης

admin

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν πριν τη Σύνοδο Κορυφής

editor

Έτοιμος προς απόπλου ο ελληνικός Στόλος – Το ΠΝ αναμένει διαταγές από την πολιτική ηγεσία

editor