19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τις συνέπειες των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για το S-400

Οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία για την απόκτηση ρωσικών S-400 θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες για την Ουάσινγκτον. Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Τούρκου ηγέτη Ιμπραήμ Καλίν σε συνέντευξη με δημοσιογράφους του Bloomberg.

«Όταν μια άλλη χώρα έρχεται σε εμάς με μια μαξιμαλιστική θέση και υποβάλλει απαιτήσεις … μας ωθεί προς άλλες κατευθύνσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμπραήμ Καλίν πρόσθεσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία μπόρεσαν να εξαλείψουν τις υπάρχουσες διαφορές τους μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να καταλήξουν σε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για κάποιο λόγο. Η Άγκυρα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ρωσικούς S-400 «με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παραβιάζει το αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου ηγέτη.

«Αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου με ανοιχτό και ειλικρινές τρόπο, αλλά οι Αμερικανοί πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα. Η απόφαση για την αγορά των S-400 δεν ελήφθη σε μια νύχτα», πρόσθεσε ο Καλίν (Kalyn).

Σύμφωνα με τον Τσάργκραντ , Τούρκοι χρήστες, σχολιάζοντας ένα άρθρο σχετικά με τα ρωσικά μαχητικά Su-57, κάλεσαν την τουρκική ηγεσία να συμμετάσχει στο έργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία μπορεί να ενδιαφέρεται για τους Ρώσους μαχητές, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν την Άγκυρα στο πρόγραμμα F-35.

Ο λόγος για αυτό ήταν η συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων S-400 μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Τουρκίας. Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι «360», ο επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Anthony Blinken στράφηκε για άλλη μια φορά στην τουρκική ηγεσία με αίτημα να εγκαταλείψει τη χρήση ρωσικών όπλων.

Πηγή: sportime

Related posts

Στην Αλεξανδρούπολη έρχεται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Μηταράκης

editor

Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου με γερουσιαστή Μενέντεζ

editor

«Copy paste» Novartis Νο2

editor
19/04/2024 9:12