24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Νέα διαμερίσματα ΣΟΑ θα κατασκευαστούν στην Αλεξανδρούπολη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος την περασμένη Τετάρτη απάντησε σε σχετική ερώτηση, που κατέθεσαν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Κατασκευή – συντήρηση Οικημάτων στέγασης στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναφορικά με το Στρατό Ξηράς, όπου υπηρετεί ο μεγαλύτερος αριθμός των στελεχών και υφίστανται οι περισσότερες μονάδες, ο υπουργός τόνισε ότι «σε όλη την επικράτεια υπάρχουν 3.161 στρατιωτικά οικήματα» ενώ πρόσθεσε: «Το ΓΕΣ κατά την τελευταία τριετία, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για την άμβλυνση του στεγαστικού προβλήματος και την εξασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών τους, παράλληλα με την πλήρη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, προγραμμάτισε την κατασκευή νέων στρατιωτικών οικημάτων και δρομολόγησε δράσεις συντήρησης και επισκευής των υπαρχόντων».

«Συγκεκριμένα», είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «έχουν παραδοθεί προς χρήση 283 νέα διαμερίσματα, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 85 οικημάτων, τα οποία θα ολοκληρωθούν σταδιακά εντός του 2021-22.

Παράλληλα, μέσω του λειτουργικού προϋπολογισμού του ΓΕΣ, εξελίσσονται αντίστοιχα προγράμματα κατασκευής 26 συνολικά διαμερισμάτων στο στρατόπεδο «Πατσούκα» στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφορικά με τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός τόνισε ότι «οι αρμοδιότητες για την εν γένει πολιτική παροχών και αποζημιώσεων ανήκουν στην αποκλειστικότητα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική».

Από πλευράς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «βούληση και προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση προβλημάτων των ευπαθών κατηγοριών των στελεχών και προς τούτο προβάλλει σχετικές προτάσεις βελτίωσης, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αφενός συντήρησης των υπαρχόντων και αφετέρου αύξησης του αριθμού των διατιθέμενων στρατιωτικών οικημάτων, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και για τις οικογένειές τους».

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Μεταστέγαση του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης ζητά ο Σταύρος Κελέτσης από τον νέο Υπουργό Υγείας

editor

Έκτακτες κρίσεις σε Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό και Στρατό Ξηράς

editor

Έβρος: Καταδιώξεις διακινητών & παράνομων μεταναστών στα σύνορα – Αρχίζουν πάλι οι μαζικές «εισβολές»

editor
24/04/2024 20:05