24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Εβρος: Τουρκικά drone κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, παρακολουθούν τις πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων

Οι Τούρκοι φαίνεται ότι έχουν ανησυχήσει έντονα από την ισχυρή παρουσία αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, κυρίως πολλών ελικοπτέρων που μεταφέρονται με μεταγωγικά πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και πετούν για διάφορες βαλκανικές χώρες.

Έτσι κάτοικοι των χωριών του Έβρου που βρίσκονται δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, βλέπουν να πετούν τουρκικά drone που προφανώς καταγράφουν τις κινήσεις και την πορεία των αμερικανικών ελικοπτέρων, τα οποία πετούν από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης για Ρουμανία, προκειμένου να πάρουν μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ.

Όπως βλέπετε στις δυο φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης μας από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, το τουρκικό drone που φαίνεται ως μια μικρή λευκή κουκίδα, πετούσε πάνω από τον ποταμό Έβρο και στη συνέχεια επέστρεφε σε τουρκικό εναέριο χώρο, καταγράφοντας οτιδήποτε συνέβαινε. Τα ίδια συμβαίνουν και στο νότιο τμήμα του νομού, στις Φέρες και αλλού.

Οι κινήσεις των τουρκικών drone, που είναι πρέπει να πούμε συχνές στην περιοχή των συνόρων μας με την γείτονα χώρα, είναι κάτι συνηθισμένο τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μετά την έναρξη των εργασιών του φράχτη 27 χιλιομέτρων, προκειμένου να καταγράφουν τις εξελίξεις που συμβαίνουν.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Μάκρη: Ξεκινούν οι αιτήσεις για αυτούς που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση

editor

O Βασίλης Μαυρίδης Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ

editor

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Χρ. Σταϊκούρα για τα νέα μέτρα- Στις 18:00 του Ν. Χαρδαλιά

editor
24/04/2024 9:16