18 Οκτωβρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τι ισχύει για το λιανεμπόριο στον Έβρο – Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας

Παρά τον χαμηλό αριθμό των κρουσμάτων στον Έβρο που είναι μονοψήφιος εδώ και μέρες και παρά τις προσπάθειες όλων των καταστηματάρχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, η Κυβέρνηση προχώρησε σε νέα αυστηρότερα μέτρα βάζοντας όλη την Ελλάδα στο “κόκκινο”.

Πλέον τα καταστήματα θα λειτουργούν με την διαδικασία του click away. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλεία τα οποία θα λειτουργούν με click inside. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων είναι 07:00 – 20:30.

Τα καταστήματα που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς ή το ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία Α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της εταιρείας και Β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.

Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτoί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δε συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματίες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείτε από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με εξής στοιχεία Α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της εταιρείας και Β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης, Βίβιαν Κουρμπανιάν, σε συνέντευξη που έδωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του κ.Αποστολλίδη, στο Status radio τόνισε πως “Είναι πραγματικά απαράδεκτο όλο αυτό, η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Ερμού στην Αθήνα, χρειάζεται να βλέπουν τους νομούς ξεχωριστά.”

Συνέχισε λέγοντας πως “Τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα και ο αριθμός των κρουσμάτων στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες είναι μονοψήφιος”.

Φ.Δ.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ορεστιάδα: Έγινε η παραλαβή του 4ου Νηπιαγωγείου

editor

Επίσκεψη στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε.

editor

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

editor
18/10/2024 7:14