16 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Κλείνουν τα λύκεια σε όλη την χώρα – Όλη η Ελλάδα μπαίνει στο «κόκκινο»

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η συνεδρίαση θρίλερ των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

“Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θέλοντας να τονίσει ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας.

Όπως είπε, τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς το Σύστημα Υγείας «ξεπερνά τα όριά του».  Παράλληλα ανακοίνωσε την αναδιάταξη των νοσοκομείων, ώστε διατεθούν περισσότερες κλίνες στο ΕΣΥ, ενώ σημείωσε ότι νέες ΜΕΘ αναπτύσσονται στο σύστημα υγείας που από το Νοέμβριο έως τώρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά όλη η Ελλάδα μπαίνει στο «κόκκινο», ενώ στο «βαθύ κόκκινο» -στο οποίο ήδη βρίσκεται η Αττική- εισέρχονται Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Για τις περιοχές που βρίσκονται στο “κόκκινο” ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η λειτουργία των λυκείων ενώ για τις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο” αναστέλλεται η λειτουργία όλων των βαθμίδων.

Ακολουθεί video με τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Έως τις 8 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών για πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις

editor

Κορονοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη στο ΠΓΝΑ – Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

editor

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Βρεφονηπιακό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο “Ο Άγιος Στυλιανός” της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

editor
16/04/2024 9:27