7 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ερντογάν: Σύμβουλός του απειλεί με καταρρίψεις ελληνικών μαχητικών αν ξαναπεράσουν πάνω από το Τσεσμέ

Δεν φτάνει που η Τουρκία προκαλεί συνεχώς με παράνομες Navtex στο Αιγαίο, σε θάλασσες ελληνικές, απειλεί κιόλας κατ’ εντολήν του Ερντογάν.
Αυτή τη φορά οι προκλήσεις ήρθαν μέσω ενός εκ των… πρωτοπαλίκαρων του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν του Τζιχατ Γιαϊτζί και ο οποίος κάνει σκληρή προπαγάνδα για την Τουρκία.

Συγκεκριμένα το γνωστό «γεράκι» της Τουρκίας, ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχατ Γιαϊτζί που είναι ο «πατέρας της γαλάζιας πατρίδας», μιλώντας στο CNNTURK, αναφέρεται στο υποτιθέμενο περιστατικό με το Τσεσμέ και μεταξύ άλλων μιλά για “δικαίωμα αυτοάμυνας”, που μάλλον στην τουρκική ηγεσία ίσως να είναι το επόμενο βήμα καθώς αποτελεί και σύμβουλο του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Έτσι ο πρώην ναύαρχος φτάνει στο σημείο να αφήνει να εννοηθεί ότι το τουρκικό ναυτικό θα μπορούσε να προβεί σε καταρρίψεις αν επαναληφθεί ένα περιστατικό αντίστοιχο με αυτό που ισχυρίζονται στην Τουρκία ότι έγινε στο ερευνητικό στο Αιγαίο:

«- Πετάνε τσάφ(τμήματα του συστήματος αυτοπροστασίας) . Πετάνε μεταλλικά κομμάτια πάνω στο πλοίο μας(είχαν πει ότι η ρίψη έγινε στα 2ν.μ., τώρα έγινε πάνω στο σκάφος). Αυτά που λέμε τσάφ, είναι μεταλλικά κομμάτια, αυτά πετάνε πάνω στο πλοίο μας.

-Είναι μια συμπεριφορά που μπορεί να γεννήσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας(κατάρριψη;).

-Όταν το κάνουν οι Έλληνες(εννοεί τις έρευνες στα ελληνικά χωρικά ύδατα), εμείς όπως είναι φυσικό το αποδεχόμαστε. Αλλά όταν κάνουμε εμείς τέτοια δραστηριότητα στα διεθνή ύδατα. Οι Έλληνες αμέσως παρενοχλούν και μάλιστα αυτό είναι κάτι πέρα από παρενόχληση. Πέρα από παρενόχληση, είναι μία εχθρική πρόθεση.

Το αντίστοιχο αυτού στο διεθνές δίκαιο λέγεται εχθρική πρόθεση.

-Μάλιστα είναι κάτι, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea, που τείνει να αποτελεί μία εχθρική κίνηση, που είναι πιο σκληρός όρος. Πρέπει να υπογραμμίσουμε πως πρόκειται για μία παρενόχληση που είναι στο σημείο περάσματος από την εχθρική πρόθεση προς την εχθρική κίνηση».΄

Πηγή: sportime

Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: Αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα

editor

Όταν χτυπήσει το τηλέφωνο…

editor

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

editor
07/06/2023 9:12