13 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

29 Πρόεδροι κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας στέλνουν επιστολή στον Μητσοτάκη για το ΚΥΤ Φυλακίου

Ακόμη μια προσπάθεια από τοπικούς φορείς του Έβρου, γίνεται με κύριο στόχο  την ακύρωση της απόφασης που αφορά την επέκταση και την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.

Οι πρόεδροι των 29 τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό κ.Κ.Μητσοτάκη και ζητούν την ακύρωση της “δρομολογημένης” απόφασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι πρόεδροι θέτουν στο επίκεντρο ως βασικούς λόγους, τη μείωση των μεταναστευτικών αλλά και προσφυγικών ροών του έτους 2020, την επέκταση και αναβάθμιση του φράχτη αλλά και τις προσλήψεις νέων συνοριοφυλάκων που σε συνδυασμό με τη γεωγραφική θέση της περιοχής αποτελούν βασικούς λόγους ακύρωσης του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Τέλος εκφράζουν την έντονη επιθυμία τους, ο Πρωθυπουργός να “ακούσει” την τοπική κοινωνία και τις ανησυχίες της και να ακυρώσει τον σχεδιασμό που προβλέπεται για το ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο.

Η επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Ν.Μηταράκη στον Έβρο είχε ως συμπέρασμα πως δεν πρόκειται για επέκταση αλλά για αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου. Παρόλα αυτά όλος ο Έβρος συνεχίζει τις προσπάθειες για την προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Σουφλί: Έκλεψαν, έσφαξαν και έφαγαν κατσίκια στο Μεγάλο Δέρειο 29 λαθρομετανάστες, που τελικά συνελήφθησαν

editor

Μεταναστευτικό: Τον φράχτη στον Έβρο στοχεύουν οι Τούρκοι

admin

10 + 1 αφορμές για ταξίδι στην Ιορδανία το φετινό Πάσχα

admin
13/08/2022 15:08