Κοινωνία Τοπικά Νέα

Στο “πόδι” και οι φοιτητές της Ιατρικής του ΔΠΘ (φωτο)

Διαδήλωση πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί και οι φοιτητές της Ιατρικής του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης, οι οποίοι ξεκίνησαν από το πάρκο της Ακαδημίας και έφτασαν μέχρι το Δήμαρχείο της Αλεξανδρούπολης διεκδικώντας δύο βασικά αιτήματα.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Δράσης Πεμπτοετών Φοιτητών από τις Ιατρικές όλης της Ελλάδας.

Από την προηγούμενη καραντίνα οι φοιτητές έχουν παραμείνει εκτός κλινικών συγκεκριμένα από πέρυσι το Μάρτιο και ως αποτέλεσμα να μην έχουν επαφή με το επάγγελμα που σπουδάζουν. Όσον αφορά το δεύτερο αίτημα είναι να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι φοιτητές για να μπορέσουν να επανέλθουν μέσα στις κλινικές.

Έτσι σε όλη την Ελλάδα Φοιτητές Ιατρικής βρέθηκαν έξω από τα νοσοκομεία που άλλοτε αποτελούσαν χώρους εκπαίδευσης των φοιτητών, δίπλα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τα αιτήματά τους για να διεκδικήσουν  την άμεση επανέναρξη της κλινικής τους άσκησης.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Λαϊκό Λαχείο με εγγυημένο έπαθλο 200.000 ευρώ

admin

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης αποφάσισαν τη δημιουργία αίθουσας αιμοδοσίας στο χώρο που προορίζεται για τη λειτουργία της Πινακοθήκης

admin

“Άδειασε” η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Πάνω από 50 φοιτητές πήραν μετεγγραφή σε άλλα ΑΕΙ

editor