25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Oι δασικοί χάρτες που αφορούν το νησί της Σαμοθράκης είναι πλέον γεγονός!

Μετά από μια περιόδο ελέγχων και αυτοψιών από εξουσιοδοτημένο γραφείο, που είχε αναλάβει την αποτύπωσή τους, οι δασικοί χάρτες που αφορούν το νησί της Σαμοθράκης είναι πλέον γεγονός!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης βασίζονται σε μεγάλο βαθμο σε αεροφωτογραφίες του 1945, όμως πολλά είναι αυτά πού δεν λαμβάνονται υπόψη και αφορούν την δομή του κοινωνικού ιστού του νησιού και την εξέλιξή του μετά την απελευθέρωση.

Για παράδειγμα, καλλιεργούμενες εκτάσεις, ελαιώνες, αμπελώνες αποτυπώνονται ως δάση, ενώ έχουν πάψει να υφίστανται εδώ και πολλές δεκαετίες.

Παράλληλα ενημερώνει πως η περίοδος των ενστάσεων θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει 105 μέρες, παρουσία υπαλλήλων, που θα επανδρώσουν το Δασαρχείο της Χώρας.

“Ο Δήμος Σαμοθράκης επεξεργάζεται πρόταση για την περαιτέρω προστασία της ιδιώτικης και δημοτικής περιουσίας,ενώ προγραμματίζεται, εντός της εβδομάδας, Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα.” καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Καβάλα: Εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων

editor

Κλιματιζόμενες αίθουσες για τις ευπαθείς ομάδες διαθέτει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενόψει του καύσωνα

editor

Σε εξέλιξη η άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία» με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Πετροχώρι Ξάνθης

editor
25/04/2024 7:48