28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χρυσοχοΐδης: Μηχανήματα και εργάτες δούλεψαν μέσα στα χιόνια για να ολοκληρωθεί ο φράχτης μέχρι τον Απρίλιο

Ούτε το χιόνι, ούτε οι λευκές νύχτες του Φεβρουαρίου, ούτε οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν εμπόδισαν τα συνεργεία στις εργασίες τους για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εφημερίδα το Βήμα ανέφερε «μηχανήματα και εργάτες δούλεψαν μέσα στα χιόνια για να ολοκληρώσουν τον φράκτη».

Επίσης αποκάλυψε μάλιστα ότι ο καινούργιος φράκτης στα σύνορα με μήκος 27 χιλιόμετρα και με 13 χιλιόμετρα ο παλαιός, θα είναι απόλυτα έτοιμος τον Απρίλιο. Και τούτο παρά το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες το μόνον που δυσκολεύει τις εργασίες είναι τα πολλά νερά του ποταμού ο οποίος έχει υπερχειλίσει.

Ωστόσο τα drones πετούν καθημερινά και συλλέγουν πληροφορίες, οι περιπολίες είναι συνεχείς και τα ηχοβολιστικά μηχανήματα έτοιμα, εάν χρειαστεί να δράσουν.

Τα χαρακτηριστικά του νέου φράχτη

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Το έργο συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη καθώς πέραν του βασικού αμυντικού-αποτρεπτικού του χαρακτήρα, θα λειτουργήσει και ως ένα σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο με γνώμονα αφενός την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Έβρου και αφετέρου το σεβασμό στην τοπική αγροτική παραγωγή.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

Πηγή: -e-evros.gr

Related posts

Αύξηση εισακτέων σε τέσσερα από τα έξι τμήματα του ΔΠΘ

editor

Το βρετανικό νατοϊκό πλοίο “Hartland Point” κατευθύνεται προς την Αλεξανδρούπολη

editor

Να σταματήσουν οι αποστολές στον Έβρο & η εμπλοκή Στελεχών στο κυνήγι των προσφύγων

editor
28/03/2024 19:02