20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων

Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου, ενημερώνει ότι η προθεσμία πρώτης εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και στην Α τάξη του Δημοτικού Σχολείου, έχει οριστεί από την 1η έως και την 20η Μαρτίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις σχολικές μονάδες της περιοχής τους ώστε να ενημερωθούν για την διαδικασία εγγραφής.

Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη απαιτούνται:

Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα/κηδεμόνα (το έντυπο δίνεται από τη Δ/νση του Σχολείου)
Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (εκδίδεται από το Νηπιαγωγείο φοίτησης του μαθητή και προσκομίζεται από τους γονείς)
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) (το έντυπο δίνεται από τη Δ/νση του Σχολείου. Επίσης είναι διαθέσιμο ΕΔΩ)
Επίδειξη Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού
Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας μαθητή (λογαριασμό σταθερού τηλεφώνου, ηλεκτροδότησης, ή ό,τι άλλο αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας)
Οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων εγγράφονται αυτόματα στην επόμενη τάξη από τη Δ/νση του Σχολείου και δεν απαιτείται η προσκόμιση κανενός δικαιολογητικού.

Για την εγγραφή στα Νηπιαγωγεία:

Έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου -προνηπίου
Το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή και
Το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς και κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.
Αιτήσεις εγγραφής δύνανται να υποβάλλουν και γονείς ή κηδεμόνες που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο αυτό φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Μάκρη: Εντοπισμός και διάσωση παράτυπων μεταναστών

admin

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

admin

Παρασκευάς Πατσουρίδης: «Θα συνεχίσω να είμαι κοντά σε όλους σας»

admin
20/04/2024 3:00