19 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης: Παραμένει αναξιοποίητος ο φυσικός μας πλούτος – Σε Α.Ε.η χρήση τους;

Εδώ και δύο χρόνια παραμένουν κλειστά τα ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης με απόφαση της διοίκηση της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

“Κλείνουν μέχρι νεοτέρας” γράφαμε τότε μόνο που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει πόσο θα διαρκέσει το “μέχρι νεοτέρας”!

Η ανακοίνωση έλεγε:

“Η ΤΙΕΔΑ Α.Ε., λόγω ανυπέρβλητων λειτουργικών και τεχνικών δυσκολιών και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς αυτούς, αποφασίζει τη διακοπή της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Πηγών και του Ξενοδοχείου «ΤΡΑΪΑΝΟΤΠΟΛΙΣ», από τούδε και εως ότου επιλυθούν τα ανωτέρω προβλήατα και καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων.”

Ίσως μέχρι την στιγμή που θα έρθει κάποιος άλλος να αναλάβει την ανάπτυξη και την προβολή τους καθώς όπως φαίνεται εμείς δεν μπορούμε και εδώ και χρόνια έναν αναπτυξιακό “γίγαντα” τον έχουμε να… κοιμάται!

Κάτι τέτοιο σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση και ήδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα η πρόθεση του υπουργείου Τουρισμού είναι να προχωρήσει στην «κατάσχεση» Ιαματικών Πηγών και παρακείμενων τουριστικών εγκαταστάσεων, που σήμερα ανήκουν σε δεκάδες Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, με τη δημιουργία μιας νέας Ανώνυμης Εταιρίας που θα αναλάβει τη κοινή διαχείριση και αξιοποίηση τους.

Η εν λόγω Α.Ε. που σχεδιάζει η Κυβέρνηση θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων, μαζί με τις εγκαταστάσεις τους και του περιβάλλοντος των ιαματικών πόρων χώρου σε ακτίνα χιλίων μέτρων, που σήμερα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο όχι μόνο του δημοσίου αλλά και οικείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) απορρίπτει ομόφωνα τα άρθρα 7 έως 14 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Τουρισμού, και καλεί του δήμους – μέλη του, τις περιφερειακές ενώσεις δήμων, τις περιφέρειες της χώρας να «υιοθετήσουν» την απόφασή του και την ΚΕΔΕ να απορρίψει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό του υπουργείο Τουρισμού.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

admin

Αλεξανδρούπολη: Ουρές & λιποθυμίες μπροστά από τις τράπεζες

editor

Μνημόσυνο στον τόπο της τραγωδίας για την συμπλήρωση 1 χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

editor
19/06/2024 17:59