29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου: “Ποιοι θα μας κάνουν ντου; Πέρυσι δεν αφήσαμε να περάσει κανένας… θα αφήσουμε τώρα;”

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο επέκτασης της δομής φιλοξενίας μεταναστών είναι οι κάτοικοι στην κοινότητα Φυλάκιο συνεχίζωντας τον αγώνα τους. Ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Τυμπάκης μιλώντας στο Sputnik δήλωσε ότι οι κάτοικοι είναι «ανάστατοι κι αγριεμένοι», ενώ δεν πωλούν τα αγροτεμάχιά τους για να γίνουν οι νέες εγκαταστάσεις.

Το επιχείρημα του κ. Μηταράκη βασίζεται σε δύο υποθετικά σενάρια.

«Όλο το επιχείρημα του κ. Μηταράκη βασίζεται σε δύο “αν”: Αν υπάρξει έκτακτο γεγονός και αν κάνουν “ντου” (σ.σ. εισβολή) οι μετανάστες το οποίο είναι και προσβλητικό για εμάς. Ποιοι θα μας κάνουν ντου; Έχουμε τον στρατό, την αστυνομία, την εθνοφυλακή. Γιατί είμαστε εμείς εδώ; Πέρσι (σ.σ. στα επεισόδια στις Καστανιές στον Έβρο) δεν αφήσαμε να περάσει κανένας. Δεν αφήσαμε με το “Σισμίκ” (σ.σ. τουρκικό ερευνητικό πλοίο που είχε προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο το 1987). Θα αφήσουμε τώρα να κάνουν ντου μετανάστες και Τούρκοι;» ανέφερε ο κ. Τυμπάκης.

Δεν πουλάμε τα χωράφια
Ο κ. Τυμπάκης υπογράμμισε ότι εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, «όλος ο Έβρος» είναι αντίθετος στη νέα δομή, ενώ επισήμανε πως «ήταν δέσμευση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να μην γίνει καμία νέα δομή πέρα από αυτή του Νέστου (σ.σ. στην περιοχή της Καβάλας)».

Οι κάτοικοι στο Φυλάκιο, όπως εξηγεί ο κ. Τυμπάκης, έχουν αποφασίσει να μην πουλήσουν τα χωράφια τους προκειμένου να μην γίνει η επέκταση της υπάρχουσας δομής.

«Κάποιοι κάτοικοι είχαν οχλήσεις από το υπουργείο. Δηλαδή τηλεφώνησαν σε κατόχους που έχουν αγροτεμάχια και έλεγαν “ο τάδε το πούλησε, έχεις μείνει μόνο εσύ” κ.ο.κ. Ο κόσμος όμως δεν τα δίνει τα χωράφια. Τους έχουν τηλεφωνήσει και τους λένε ότι θα γίνει επίταξη, απαλλοτρίωση και τους ενοχλούν συνέχεια. Εμείς έχουμε ενημερώσει τον κόσμο και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ούτε απαλλοτρίωση ούτε για επίταξη.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Υπογραφή σύμβασης για ασφαλτοστρώσεις του αστικού δικτύου Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ

editor

Παραιτήθηκε ο αντιστράτηγος που επικοινωνούσε με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ

admin

Η στέγαση & η λειτουργία του 15ου νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

editor
29/03/2024 13:11