19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτισμός Τοπικά Νέα

Δέσποινα Μοίρου, η Ελληνίδα από το Σουφλί που κατέκτησε το Χόλιγουντ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Το όνειρό της ήταν να γίνει γιατρός. Για ένα μόριο έχασε την Ιατρική και ο δρόμος της την οδήγησε στο θέατρο. Ο λόγος για την Δέσποινα Μοίρου, η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουφλί. Στα 13 της απέσπασε δύο βραβεία συγγραφής για ποίημα και διήγημα εναντίον της τηλεόρασης. Ειρωνεία; Πλέον, ως ηθοποιός έχει παίξει σε πολλές ταινίες στο γυαλί.

Πρόσφατα η UNESCO της έδωσε τον τίτλο της διευθύντριας Θεάτρου και International action art, ενώ τον περασμένο Μάρτιο απέσπασε βραβείο για την φιλανθρωπική της δράση, καθώς έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και μέρος των εσόδων της από το σταντ απ κόμεντι το δίνει σε οργανισμό για αστέγους. Εχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και σειρές στο HBO, Netflix, Amazon, ενώ υπήρξε και μαθήτρια σε σεμινάριο ηθοποιίας του Αλ Πατσίνο. Το 2018 απέσπασε το βραβείο καλύτερης σταντ απ κόμεντι ηθοποιού και αγαπημένης ηθοποιού κοινού το 2019.

Ο «Ε.Κ.» την εντόπισε αυτό το διάστημα στην Αθήνα όπου γύρισε λόγω του κορωνοϊού.

Η διαδρομή της ξεκινάει από την Αθήνα όπου εγκαταστάθηκε όταν τελείωσε το σχολείο.

«Ε.Κ.»: Ηθελες από μικρή να γίνεις ηθοποιός;

Δέσποινα Μοίρου: Δεν ήταν ο αρχικός μου στόχος. Ηθελα να γίνω γιατρός, αλλά έχασα την Ιατρική Σχολή για ένα μόριο. Δεν είχα δηλώσει καμία άλλη σχολή γιατί μόνο Ιατρική ήθελα. Ετυχε να κάνω μια ακρόαση για την σειρά «Ακρως Οικογειακόν». Με είδε ο Γιάννης Μπέζος και μου έδωσε τον ρόλο.

Ετσι, η Ιατρική βγήκε από τη ζωή της και γράφτηκε σε Σχολή Θεάτρου. Ο ένας ρόλος έφερε τον άλλον και το 2013 η Δέσποινα διασχίζει τον Ατλαντικό και προσγειώνεται στη Νέα Υόρκη.

«Ε.Κ.»: Τι σε έφερε στην Αμερική;

Δέσποινα Μοίρου: Πήγα για να κάνω τον ρόλο της Κασσάνδρας στην Ορέστεια του Αισχύλου στο θέατρο «Μπρόντγουεϊ». Στη Νέα Υόρκη θα κάνει και την πρώτη απόπειρα για σταντ απ κόμεντι. «Εκεί γνώρισα τον μάνατζερ που έχω μέχρι και σήμερα. Με είδε να παίζω την Λούσι Μπολ. Με πλησίασε και μου είπε: «τι κάνεις εσύ εδώ; Πάμε στο Λος Αντζελες τώρα».

Η Ελληνίδα ηθοποιός θα διαπρέψει στη σταντ απ κόμεντι όπου μιμείται από την Μελάνια Τραμπ και την Κιμ Καρντάσιαν μέχρι τον τραγουδιστή Οζι Οζμπορν, τον Εμινεμ και την Αριάννα Χάφινγκτον. «Γράφω συνεχώς κείμενα, όμως αυτοσχεδιάζω και πάνω στη σκηνή. Εχω γράψει αρκετά σενάρια».

«Ε.Κ.»: Στο Λος Αντζελες εκτός από σκηνοθεσία σπούδασες και Αστρονομία.

Δέσποινα Μοίρου: Το ξεκίνησα επειδή με ενδιαφέρει πολύ σαν επιστήμη. Μάλιστα, έγραψα βιβλίο στην καραντίνα για το de javu, το χρόνο και το Σύμπαν.

«Ε.Κ.»: Πώς νιώθεις όταν έρχονται να σε δουν στο σταντ απ κόμεντι δημοφιλείς ηθοποιοί;

Δέσποινα Μοίρου: Ενα από τα κλαμπ όπου έκανα σταντ απ κόμεντι, είναι το πολύ γνωστό «Johnny Depp viper room». Εκεί λοιπόν, την ώρα που παίζω, μπορεί να δω από κάτω να με κοιτάζουν ο Τζιμ Κάρεϊ, ο Αλ Πατσίνο, ο Εντι Μέρφι. Νιώθω ένα δέος. Ζω κάποιες στιγμές που πριν μερικά χρόνια ούτε μπορούσα να τις φανταστώ.

«Ε.Κ.»: Πώς προέκυψε ο ρόλος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ για την ταινία «Affairs in Capri» με την αυτοβιογραφία της;

Δέσποινα Μοίρου: Μια βραδιά ενώ έπαιζα στο Λονδίνο με εντόπισε ο Βρετανός σκηνοθέτης Paul Wiffen. Εκείνο το βράδυ είχα μιμηθεί τον Οζι Οζμπορν. Με πλησίασε και με ρώτησε αν κάνω κι άλλους χαρακτήρες. Τότε εγώ άρχισα να του μιλάω αλλάζοντας τη φωνή μου, μιλούσα, γελούσα σαν την Τέιλορ. Πείστηκε. Πήρα τον ρόλο χωρίς να κάνω κάστινγκ.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει και κάποια γίνονται στην Αθήνα και στην Υδρα.

«Ε.Κ.»: Ποια είναι η σχέση σου με το Σουφλί;

Δέσποινα Μοίρου: Εχω μεγάλη συναισθηματική σύνδεση με το μέρος που μεγάλωσα. Οι γονείς μου είναι απλοί άνθρωποι. Ο πατέρας μου γεωργός. Από αυτόν πήρα πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μου, όπως το χιούμορ και τη ζωηράδα του. Οταν θα πει κάτι, αυτό είναι, και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν θέλω να το χάσω. Η μητέρα μου έχει καταγωγή από την Ιταλία κι έχω και μια δίδυμη αδελφή. Εχω γράψει ένα βιβλίο για το Σουφλί στην τοπική διάλεκτο. Το έκανα για λαογραφικούς λόγους. Αυτό που όμως θέλω πολύ να κάνω είναι σταντ απ κόμεντι σε αυτή τη διάλεκτο. Περιγράφω την μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα στην σουφλιώτικη διάλεκτο. Περιμένω να περάσει η πανδημία για να πάω.

«Ε.Κ.»: Πότε θα επιστρέψεις στο Λος Αντζελες;

Δέσποινα Μοίρου: Λίγο πριν την πανδημία μου πρότειναν μια εκπομπή στο αμερικανικό κανάλι «Comedy Central». Ελπίζω με το νέο χρόνο να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Επίσης, πριν την πανδημία έκανα πολλές παρουσιάσεις σε σόου και συναυλίες. Του Μπόνο, των Πινκ Φλόιντ, του Οζι Οζμπορν.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Related posts

Προσλήψεις 95 ατόμων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

editor

Η Δημοτική Αστυνομία Αλεξανδρούπολης ξεκινά ελέγχους για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης

editor

Συνοριοφύλακες: Το πρόγραμμα εξετάσεων των επιλαχόντων υποψηφίων για πρόσληψη στο νομό Έβρου

editor
19/04/2024 11:25