20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ευχάριστα νέα για τα ιαματικά λουτρά Σαμοθράκης!

Υπογράφηκε από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, η απόφαση με βάση την οποία αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος “Ψαρόθερμα” στην περιοχή Θέρμα, του Δήμου Σαμοθράκης. ‘Ένα ζήτημα που εκκρεμούσε σχεδόν 4 χρόνια, αφού το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από τον Δήμο προ τετραετίας, στις 22 Δεκεμβρίου του 2015, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα Θέρμα (ή Λουτρά) είναι το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο του νησιού, γνωστό για τις πηγές και το σπάνιο και ιδιόμορφο φυσικό περιβάλλον με κύρια χαρακτηριστικά τα ορμητικά νερά των ποταμών που σχηματίζουν καταρράκτες και μικρές λίμνες (βάθρες) και τη δασική βλάστηση.

Ακολουθεί και σχετική ανακοίνωση από τον δήμο Σαμοθράκης: “Σε συνέχεια της αναγνώρισης του φυσικού πόρου “ΨΑΡΟΘΕΡΜΑ” του Δήμου Σαμοθράκης ως ιαματικού πόρου (ΦΕΚ 3530/20-9-2019 τ. Β΄),αποφασίστηκε η υποβολή αίτησης χορήγησης σήματος λειτουργίας δημοτικού υδροθεραπευτηρίου νήσου Σαμοθράκης σύμφωνα με την αρίθμ. 14759/2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ2657/9-11-2011 τ. Β΄).

Στις 25-10-2019 υπεβλήθη προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού η αίτηση χορήγησης σήματος λειτουργίας από το Δήμο Σαμοθράκης και εκκίνησαν όλες οι διαδικασίες για την πληρότητα φακέλου που την συνοδεύει.

Συγκεκριμένα ανατέθηκε η εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, η εκπόνηση μελέτης πυρασφάλειας και ελέγχου και χορήγησης πιστοποιητικού καλής λειτουργίας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, η προμήθεια και η τοποθέτηση πυροσβεστικών ειδών, η έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, η ανάθεση παροχής ιατρικών υπηρεσίων, όλες οι απαιτούμενες μικροβιολογικές αναλύσεις και η έκδοση παραβόλου.

Με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι με το αριθμό πρωτ.: 2285/9-2-2021 (ΑΔΑ: 619Λ465ΧΘΟ-8ΘΛ) έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού”.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Θ. Πλεύρης: Εκτιμώ ότι από Σεπτέμβριο θα πάμε σε 4η δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό

editor

Είμαστε ένα: Τα Παραπολιτικά παρέδωσαν τα τρόφιμα για τους φρουρούς των συνόρων

admin

Επίσκεψη του νέου Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Υποστρατήγου Ιωάννου Κορρέ στον Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως

editor
20/04/2024 15:57