22 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Κορωνοϊός – Κεραμέως: Δεν αποκλείεται και φέτος επέκταση του σχολικού έτους

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, άφησε την Παρασκευή ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το σχολικό έτος όπως έγινε και πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας πως «όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι».

«Τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία. Για τη διδακτέα ύλη ανέφερε ότι προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία», σημείωσε η κυρία Κεραμέως.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας, προανήγγειλε την έλευση νέου νομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο θα αφορά στην αποκέντρωση του συστήματος στο σχολείο, με στόχο την περαιτέρω αυτονόμηση των σχολικών μονάδων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και μιλώντας για το νέο νόμο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε στη Βουλή την Πέμπτη, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως θα εφαρμοστεί «καθώς η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια».

«Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα», ανέφερε – μεταξύ άλλων – η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: CNN Greece

Related posts

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΥΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ! Η Τουρκία έτοιμη να «γεμίσει» το Αιγαίο με πυραύλους κατά πλοίων

editor

Ν. Δένδιας: Πρότυπο αντίστασης στη νέα γενιά υβριδικών απειλών τα γεγονότα στον Έβρο

editor

Η απάντηση του Μηταράκη στους απόστρατους αξιωματικούς για το ΚΥΤ Φυλακίου

editor
22/05/2024 1:36