19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Δεν πέρασε καλά ο Μηταράκης στον Έβρο – Τον υποδέχτηκαν & τον ξεπροβόδισαν με γιουχαρίσματα (video)

Με γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν και στην Αλεξανδρούπολη τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη κάτοικοι της περιοχής που αντιτίθενται στην επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έφτασε στο Νομαρχείο λίγο πριν τις 11 το πρωί και εκεί για δέυτερη ημέρα τον περίμενε συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο φώναζε συνθήματα εναντίον του.

Να σημειωθεί οτι κάτι ανάλογο έζησε και εχθές στην Ορεστιάδα ο Υπουργός όταν κάποιοι από το συγκεντρωμένο πλήθος, κατά την έξοδο του από το δημαρχείο Ορεστιάδας, του πέταξαν μπουκάλια με νερό, καφέδες αλλά και αβγά! Ενέργειες τις οποίες καταδίκασε η Κυβέρνση αλλά και το Κίνημα Αλλαγής.

Παρόλα αυτά με αρκετή δόση ψυχραιμίας, λίγα λεπτά αργότερα παρέθεσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ οπού εκεί για ακόμη μια φορά  τόνισε  πως «Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέων δομών. Είναι ξεκάθαρο ότι η εθνική στρατηγική για τον Έβρο που λέει “καμία νέα δομή και καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη” δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται ποτέ ν’ αλλάξει».

Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι η ασφάλεια του Έβρου και των κατοίκων του συνιστά τη μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τα θέματα του ακριτικού νομού είναι προτεραιότητας για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέλος ο Υπουργος υποσχέθηκε πως θα επανέλθει σε μια συζήτηση με τους φορείς του Έβρου προκειμένου να βρεθεί μια λύση η οποία θα συνδυάζει την αναβάθμιση με την προστασία.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου του κ.Μηταράκη όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το e-evros.gr αλλά και βίντεο από την άφιξη και την αποχώρηση του Υπουργού από το Νομαρχείο Έβρου:

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Διδυμότειχο: Κτηνιατρική φροντίδα στα αδέσποτα του Δήμου, με την εθελοντική δράση των Κτηνιάτρων Ελλάδος

editor

Κομοτηνή: Σε λειτουργία η πλατφόρμα aimodosies.gr, από τους e-Αιμοδότες

editor

Οχυρώνεται ο Εβρος: Φράχτης με λεπιδοφόρο συρματόπλεγμα, ενώ έρχονται 400 νέοι συνοριοφύλακες

editor
19/04/2024 7:22