29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά, Τσιόδρα στις 13:30 για την πανδημία

Έκτακτη σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας και τα επιδημιολογικά δεδομένα συγκαλείται στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Νωρίτερα σε δηλώσες του ο Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι εφόσον και σήμερα δεν είναι καλά τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική, θα εισηγηθεί την επιβολή καθολικού lockdown. Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Open, τόνισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

«Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν η δική μου, εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ-, και η εισήγησή μου αν θέλετε στην Επιτροπή θα είναι, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κικίλια, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι κατά τη δική του γνώμη ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός (Κικίλιας), τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αν ο υπουργός της Υγείας που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Το ενδεχόμενο για λήψη πρόσθετων μέτρων είχε αφήσει ανοιχτό χθες και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. «Αν χρειαστεί μέσα στη βδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα. Γεωγραφικά εστιάζουμε στην Αττική», δήλωσε στον ΣΚΑΪ. . «Θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε έναν τεράστιο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία», εξήγησε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Related posts

Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ για τα σύνορα του Έβρου

editor

Reuters: Ο Πούτιν στις 9 Μαΐου θα προειδοποιήσει τη Δύση για τη «συντέλεια» του κόσμου

editor

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η εργαλειοποίηση μεταναστών για πολιτικά κίνητρα στέλνει ευάλωτα άτομα στα χέρια των διακινητών

editor
29/03/2024 0:35