22 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ξεπέρασε το όριο συναγερμού το νερό στον Πέπλο – Επιφυλακή για τον κίνδυνο πλημμυρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραμένει η επιφυλακή στον Έβρο, αφού σε κάποια σημεία του ποταμού τα νερά ξεπερνούν τ5ο όριο συναγερμού, όπως για παράδειγμα στο Πέταλο Πέπλου όπου το πρωί η στάθμη ήταν στο 6.20 με όριο επιφυλακής τα 6 μέτρα.

Επίσης, στην γέφυρα των Κήπων το νερό βρίσκεται στα 6.60 μέτρα, αφού ο ποταμός Εργίνης φέρνει πολύ νερό από την Τουρκία. Έτσι κα μετά τη νέα αναγγελία επικινδυνότητας πλημμυρικών φαινόμενων λόγω αύξησης της ροής υδάτων των ποταμών Έβρου, Άρδα, Ερυθροποτάμου λόγω των εντονότατων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών και σύμφωνα με τη Ρηματική Διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας αναμένεται αύξηση της ροής των υδάτων στους ποταμούς αυτούς.

Στα ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr, βλέπετε μάλιστα πως ήταν χθες η  κατάσταση στο φράγμα του ποταμού Άρδα στο Θεραπειό Τριγώνου Ορεστιάδας.

Ως εκ τούτου οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, λόγω του υψηλού κινδύνου από τα αναμενόμενα πλημμυρικά φαινόμενα προειδοποιούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους του Έβρου:

Να μην προσεγγίζουν τους ανωτέρω ποταμούς, τα αναχώματα και τις παραποτάμιες και πλημμυρικές περιοχές.
Να απομακρύνουν γεωργικά μηχανήματα κλπ από αυτές.
Να μετακινήσουν και να διασφαλίσουν το ζωικό κεφάλαιο και τις κυψέλες έναντι των αναμενόμενων πλημμυρικών φαινομένων

Ανεβαίνουν τα νερά και στις Καστανιές

Ανεβαίνει η στάθμη των νερών του Άρδα και στην περιοχή των Καστανεών, αφού όπως βλέπετε το ΒΙΝΤΕΟ μας σήμερα το πρωί, τα νερά έφτασαν μέχρι το αναψυκτήριο που υπάρχει στην περιοχή του ποταμού.

Πηγή: Evros-news.gr

 

 

Related posts

Αναχώρησε για το Τόκιο ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης – Ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί αγώνες!

editor

Θα ηχήσουν οι σειρήνες σήμερα στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων – 23»

editor

Μεγάλη Τετάρτη: Η σημασία της ημέρας

editor
22/02/2024 12:31