15 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ο καθαρισμός των ρεμάτων έσωσε τη Σαμοθράκη από πλημμύρες

Χάρη στον καθαρισμό των ρεμάτων που έγινε το φθινόπωρο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τον Δήμο Σαμοθράκης, δεν προκλήθηκαν μεγαλύτερες ζημιές από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί, εκτιμά ο δήμαρχος Νίκος, Γαλατούμος.

Ωστόσο το νησί δεν έμεινε αλώβητο από τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλατούμος, προκλήθηκαν ζημίες σε αρκετά σημεία τόσο στο αγροτικό όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

«Από το πρωί έγιναν αρκετές αντλήσεις νερών σε κτίρια (σ.σ. υπηρεσίες και οικίες), ενώ βλάβες υπάρχουν και στο δίκτυο ύδρευσης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει διακοπή υδροδότησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώ συμπλήρωσε πως το νερό της βροχής εισέβαλλε και στο κτίριο του γυμνασίου-λυκείου και στο νηπιαγωγείο της Καμαριώτισσας, στο πρώτο από τη στέγη και τα παράθυρα και στο δεύτερο από το κλιμακοστάσιο. Η άμεση ωστόσο απομάκρυνση των νερών και έτσι τα σχολικά κτίρια σήμερα λειτούργησαν κανονικά.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η αποστολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών

admin

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 124.607,81€ για το νησί της Σαμοθράκης

editor

Συνελήφθησαν 5 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών

admin
15/08/2022 10:44