9 Αυγούστου, 2022
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Προκλητική τοποθέτηση της Τουρκίας για την μειονότητα της Θράκης

Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για άλλη μια φορά για καταπίεση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης με το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να αναφέρει πως η Ελλάδα αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με μία προκλητική ανάρτηση στο Twitter, με αφορμή την «επέτειο» όπως θέλει να την εμφανίζει η τουρκική πλευρά των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην Θράκη το 1988 και το 1990.

Η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Οι “Τούρκοι” της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για περισσότερο από 30 χρόνια για την αναγνώριση της “τουρκικής” ταυτότητάς τους.

Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί επί σειρά ετών. Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ομοεθνών μας, στους δίκαιους αγώνες τους».

Batı Trakya Türkleri “Türk” kimliklerinin tanınması için 30 yılı aşkın süredir mücadele ediyor. AİHM’nin Azınlık lehine aldığı kararlar senelerdir uygulanmıyor. Haklı mücadelelerinde soydaşlarımızın daima yanında olacağız. pic.twitter.com/PEM1xo9cec

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) January 29, 2021

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Ν. Παναγιωτόπουλος: Τον Ιανουάριο στη Βουλή η σύμβαση για τις φρεγάτες Belharra και η άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων Rafale

editor

Απάντηση του Ματέο Σαλβίνι στην Τουρκία: Τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα – Δεν θα γυρίσουμε στην Οθωμανική αυτοκρατορία

editor

Βασίλης Μαυρίδης: Έβγαλε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή η Ορεστιάδα

admin
09/08/2022 7:49