25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

“Ζορίζονται” οι Τούρκοι για τα αμερικανικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη: “Η Ελλάδα φέρνει 30 Black Hawk”

“Ζορίζονται” οι Τούρκοι και διαμαρτύρονται, προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν ακόμα και τον ερχομό με μεταγωγικά πλοία αμερικανικών ελικοπτέρων το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αλεξανδρούπολη, που στη συνέχεια θα “πετάξουν” για την Ρουμανία όπου θα διεξαχθεί άσκηση του ΝΑΤΟ.

Αυτό βέβαια έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά οι Τούρκοι που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τα πάντα, επικαλούνται ακόμα και δηλώσεις του Αερολιμενάρχη Στέλιου Ζαντανίδη, για να επισημάνουν ότι:

Η Ελλάδα κατέφυγε στην ΕΕ και τις ΗΠΑ μετά τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και έφερε 30 ελικόπτερα τύπου Black Hawk που ανήκουν στις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με τα Black Hawk στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ως βάση τους θα χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο “Δημόκριτος”.

Οι Τούρκοι της ahaber.com ανεβάζουν ψηλά τη δήλωση του διευθυντή του Αεροδρομίου Δημόκριτος, Στέλιου Ζαντανίδη, σύμφωνα με την οποία «περισσότερα από 30 ελικόπτερα επίθεσης «Black Hawk» των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο Δημόκριτος ως βάση».

Αναφέρεται επίσης ότι τα ελικόπτερα που θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο ως βάση για την περίοδο Φεβρουαρίου-Αυγούστου.

«Ο διευθυντής του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης των ΗΠΑ, Ζαντανίδης, ανακοίνωσε ότι είχε ζητήσει υπόστεγο, γραφείο και διοικητικούς χώρους για τους Αμερικανούς διοικητές», σημειώνουν τα ρεπορτάζ στην Τουρκία.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Στον Έβρο θα βρεθεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

editor

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για πλαστογραφία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατά περίπτωση

editor

Welt: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη Γερμανία

admin
25/04/2024 17:39