29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χωρίς ρεύμα μέσα στην παγωνιά για 3η ημέρα οικισμοί του δήμου Σουφλίου

Για  τρίτη ημέρα παραμένουν χωρίς ρεύμα ορεινοί οικισμοί του δήμου Σουφλίου. Συγκεκριμένα το Μεγάλο Δέρειο, το Σιδηροχώρι και το Γέρικο είναι τα τρία χωριά που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται απί την κακοκαιρία της 26ης Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο δήμαρχος Σουφλίου με επιστολή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι του Δήμου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός, με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, πολλοί εκ των οποίων υπερήλικες με χρόνια προβλήματα, όπως νεφροπαθείς, ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, να αδυνατούν να θερμάνουν τις οικίες τους και να μεταφέρονται εν μέσω κακοκαιρίας σε συγγενείς οι οποίοι διαθέτουν άλλο μέσο θέρμανσης.

Οικιακές συσκευές να υφίστανται βλάβες και να χρειάζονται πλήρη αντικατάσταση. Πέραν τούτου, μία άλλη συνέπεια των ανωτέρω ήταν να μείνουν αντλιοστάσια ύδρευσης χωρίς ρεύμα και να υποστούν ζημιές, έτσι ώστε μετά την ηλεκτροδότηση, παρατηρήθηκαν και εκτεταμένα προβλήματα στην υδροδότηση των οικισμών… Αποκορύφωμα όλων αυτών, είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει ενημέρωση. Τα πενταψήφια νούμερα επικοινωνίας της ΔΕΔΔΗΕ, μονίμως σε καθεστώς αναμονής, χωρίς να μπορούν ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να ενημερωθούν…».

Να σημειωθεί ότι στους παραπάνω οικισμούς που παραμένουν χωρίς ρεύμα κατοικούν 1000 άνθρωποι συνολικά.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Θεμελίωση των νέων εγκαταστάσεων της Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη, απ’ τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

editor

Δείτε ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στους δήμους Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Σαμοθράκης, Ορεστιάδας

editor

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών στην πόλη της Αλεξανδρούπολης

editor
29/03/2024 10:30