19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Μέτιος: Μπορούμε ν’ ακυρώσουμε το σχέδιο Μηταράκη. Αν δεν συμβεί, υπεύθυνος θα είναι ο ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης

-Οι φτηνές κουτοπονηριές του κ.Μαυρίδη μας έφεραν ως εδώ

Τις προσωπικές ευθύνες του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που χειριζόταν από τον Σεπτέμβριο το θέμα επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, επεσήμανε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Με αφορμή τη συζήτηση για έκδοση ψηφίσματος κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου που τελικά εγκρίθηκε, ο κ.Μέτιος κάνοντας μια μικρή αναδρομή, αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε και με την δική του συμμετοχή στις 4 Ιανουαρίου και αφού είχε δημοσιευθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Είπε συγκεκριμένα:

«Ήταν αρχές του έτους όταν συμμετείχα στην πρώτη σύσκεψη που έγινε -τηλεδιάσκεψη – με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ορεστιάδας του κου Μαυρίδη, παρουσία των βουλευτών του Έβρου και των τεσσάρων βουλευτών, των δύο Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, των δημάρχων και όπου και εκεί ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε το θέμα. Είχε ήδη ξεκινήσει ο θόρυβος μάλιστα λόγω της γνωστής προκήρυξης της διαγωνιστικής αυτής διαδικασίας.

Ο κος Μαυρίδης μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η συζήτησή του – ακριβώς αυτά που μας είπε θα σας μεταφέρω έτσι πολύ σύντομα – ότι ξεκίνησε να συζητά με τον κ.Μηταράκη από τον Σεπτέμβριο και έκανε την πρώτη σύσκεψη για το θέμα αρχές Δεκεμβρίου. Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά, έθεσα τον προβληματισμό και εκεί, τι ήθελε να πετύχει ο άνθρωπος αυτός; Συζητούσε τέσσερις μήνες και μετά ζήτησε να βρεθούμε για να αποτρέψουμε μια κατάσταση;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μέτιος.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας ειδοποιήθηκε από κάποιους παριστάμενους περιφερειακούς συμβούλους για την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ και συνδέθηκε με την τηλεδιάσκεψη ζητώντας να απαντήσει. Αφού και αυτός έκανε μια παρουσίαση… τεχνικών ζητημάτων, απάντησε στον κ.Μέτιο κάνοντας λόγο για «εσκεμμένη κατασυκοφάντηση του».

«Επιτρέψτε μου όμως πέρα από την προσωπική μου κατασυκοφάντηση -την εσκεμμένη- που έγινε, και θλίβομαι που το λέω μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί δυστυχώς κύριε Περιφερειάρχα χρησιμοποιήσατε ψευδώς, ψευδώς, λόγια που δεν έχω πει εγώ μέσα την περιβόητη σύσκεψη της 4ης Ιανουαρίου, ποτέ δεν είπα ότι από αρχές Σεπτεμβρίου συνομιλώ (σ.σ. με τον κ. Μηταράκη)», επεσήμανε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Μέτιος: Οι φτηνές κουτοπονηριές του κ.Μαυρίδη

σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, μας έφεραν ως εδώ

Αμέσως μετά, ζήτησε να παρέμβει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, που έγινε ακόμα πιο… συγκεκριμένος: “Επειδή άκουσα κάποιους συναδέρφους να επιμένουν για χρησιμοποίηση συγκεκριμένων λέξεων στο ψήφισμα, θα ήθελα να τονίζω ότι πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε ούτε την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, ούτε νέα δομή στην Θράκη. Θα δώσουμε την “μάχη” όλοι μαζί και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να αποτρέψουμε το σχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης. Αν όμως δεν συμβεί αυτό, τότε υπεύθυνος θα είναι ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ.Μαυρίδης, για τους χειρισμούς που έκανε το προηγούμενο διάστημα”.

Χθες ο Βασίλης Μαυρίδης πήρε…. σβάρνα τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις του Έβρου και επιδόθηκε σε ένα… μπαράζ επιθέσεων κατά του Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Με πάθος μάλιστα που παρόμοιο ούτε μια στιγμή δεν έδειξε προς το… Νότη Μηταράκη που πάει να κάνει το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στην περιοχή του. Κι ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει επιτέλους στην δημοσιότητα τα πρακτικά από την τηλεδιάσκεψη της 4ης Ιανουαρίου, ώστε ο κόσμος να διαπιστώσει ποια θέση πήραν ο ίδιος όλοι οι συμμετέχοντες (βουλευτές, Περιφερειάρχης, δήμαρχοι, Μητροπολίτες), κάτι που έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως θα κάνει αλλά χωρίς να το υλοποιήσει, ξαφνικά τι συνέβη; Διέρρευσε (άγνωστο από ποιον) στο σάιτ του υπαλλήλου του στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας Γιάννη Τομαδάκη, ένα μονταρισμένο κομμάτι της τοποθέτησης του κ.Μέτιου σε εκείνη την τηλεδιάσκεψη.

Κάτι παρόμοιο είχε κάνει ο ίδιος πριν λίγες ημέρες, όταν επίσημα έδωσε στην δημοσιότητα ένα μόνο μέρος της παρέμβασης του στην τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Νότη Μηταράκη. Κάτι που σημαίνει ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας μαγνητοσκοπεί όλες τις τηλεδιασκέψεις που μετέχει. Σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή ο Χρήστος Μέτιος, σχολίασε:

“Ο κ.Μαυρίδης συνεχίζει να χειρίζεται το σοβαρό αυτό ζήτημα με φτηνές κουτοπονηριές. Αυτό έκανε άλλωστε από την αρχή και γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ας δώσει στην δημοσιότητα όλη την τηλεδιάσκεψη, όπως συνέχεια επί μεγάλο διάστημα υπόσχεται, καθώς και την τελική θέση που πήραμε όλοι με το ψήφισμα που εγκρίναμε. Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε, ότι ομόφωνα αποφασίσαμε όλοι μαζί την κατηγορηματική μας θέση για ΟΧΙ στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και ΟΧΙ στην δημιουργία νέας δομής στον Έβρο και την Θράκη. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές κουτοπονηριές επαναλαμβάνω, που τον εκθέτουν ακόμα περισσότερο”.

Πηγή: Evros-news.gr

 

Related posts

Οι C:REAL live στην Αλεξανδρούπολη

admin

Υπόθεση Novartis: Σήμερα στην εισαγγελία Διαφθοράς ο Ανδρέας Λοβέρδος

admin

Βορίδης για 29χρονη από Αλεξανδρούπολη: Ανθρωποκτονίες που συνδέονται με ενδοοικογενειακή βία τιμωρούνται με ισόβια

editor
19/04/2024 23:16