25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

“Άδειασε” η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Πάνω από 50 φοιτητές πήραν μετεγγραφή σε άλλα ΑΕΙ

Την στιγμή που ουδείς γνωρίζει ακόμα αν μετά τα Γυμνάσια και Λύκεια που θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης την 1η Φεβρουαρίου, θα γίνει το ίδιο και στα Πανεπιστήμια, η πολύπαθη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου έχει ήδη “αδειάσει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πάνω από 50 φοιτητές πήραν ήδη μετεγγραφή σε άλλα ΑΕΙ, επικαλούμενοι διάφορους λόγους για να το πετύχουν. Η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από τους 128 φοιτητές που συνολικά πέτυχαν το 2020 την εισαγωγή τους στην συγκεκριμένη Σχολή, η οποία αποτελεί ως γνωστόν παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν όμως και φοιτητές άλλων ετών, πιο παλαιοί δηλαδή, οι οποίοι επεδίωξαν να φύγουν από το Διδυμότειχο και για διαφόρους λόγους το κατάφεραν. Φυσικά, με τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που παρουσίασε πέρυσι, το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου και την αβεβαιότητα που υπήρχε για την λειτουργία της φέτος, αφού βρισκόταν μεταξύ του Διεθνούς και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οι φοιτητές και οι οικογένειες τους αναζήτησαν τρόπους να φύγουν από την πόλη.

Με δεδομένο μάλιστα ότι από τους 128 που είχε οριστεί να εισαχθούν, αρκετοί δεν έκαναν ούτε καν εγγραφή στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, στο 1ο έτος είναι λιγότεροι από 70 αυτοί που παρακολουθούν τα διαδικτυακά μαθήματα που πάντως πραγματοποιούνται κανονικά, μια και βρέθηκαν οι Καθηγητές τώρα που δεν χρειάζεται ακόμα η δια ζώσης  εκπαίδευση. Απορίας άξιο είναι βέβαια, πως το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι φέτος αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια μετεγγραφής και έτσι ανακοινώθηκε αρχές Δεκεμβρίου ότι οι μετεγγραφόμενοι φοιτητές είναι φέτος 6916, σε σύνολο περίπου 9060  αιτήσεων, δηλαδή μειώθηκαν, αλλά από το Διδυμότειχο έφυγαν πάνω από 50 για άλλες Νοσηλευτικές Σχολές της χώρας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Τρίπολη κ.α.).

Ανανεώνονται οι συμβάσεις Καθηγητών για το δεύτερο 6άμηνο

Να θυμίσουμε ότι το 2019, με την ένταξή του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, ο αριθμός των εισακτέων στο Πανεπιστημιακό πλέον Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου είχε αυξηθεί στους 255 εισακτέους. Όμως το 2020 όχι απλά ο αριθμός των νέων φοιτητών παρουσιάστηκε μειωμένος, αλλά… καταποντίστηκε καθώς οι αρχικοί εισακτέοι  ορίστηκαν στους 128 και πλέον έχουν μείνει λιγότεροι από 70.

Να επισημάνουμε ότι ήδη προχωράει η διαδικασία για την ανανέωση των συμβάσεων των Καθηγητών που θα διδάξουν στο δεύτερο 6άμηνο. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος, που πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στο Διδυμότειχο καλεσμένος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού και πήρε μέρος σε εκδήλωση για τον Ιωάννη Βατάτζη, εκφράζοντας συγχρόνως τον θαυμασμό του για την πόλη και την περιοχή, θα… σκύψει με περισσότερο ενδιαφέρον στα σοβαρά προβλήματα της Νοσηλευτικής Σχολής.

Πηγή: Evros-news.gr

Related posts

Lockdown: Τι αλλάζει στη ζωή μας από την Παρασκευή – Μετακινήσεις, SMS, λιανεμπόριο και τουρισμός

editor

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διεθνώς καταζητούμενου Σέρβου για διακίνηση ναρκωτικών

editor

Συνελήφθησαν 2 διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 14 μη νόμιμους μετανάστες

editor
25/04/2024 14:31