29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μηταράκης για ΚΥΤ Φυλακίου: Συνεχίζει να κάνει λόγο για “Ζήτημα εθνικής προτεραιότητας”

Για ακόμη μια φορά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη του αναφερόμενος στο ΚΥΤ Φυλακίου έκανε λόγο για “ζήτημα εθνικής προτεραιότητας”.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του δημοσιογράφου από την εφημερίδα “Παρασκήνιο” “Θα προχωρήσει η σχεδιαζόμενη επέκταση του ΚΥΤ στον Έβρο; Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία… ”

Ο Υπουργός απάντησε: Ο Έβρος αποτέλεσε προμαχώνα της ελληνοτουρκικής κρίσης του περασμένου Φεβρουαρίου. Σε τρεις ημέρες εισήλθαν 2100 άτομα. Σε μία περίοδο όπου η αυξανόμενη και απρόβλεπτη τουρκική προκλητικότητα, απαιτεί μέγιστη εγρήγορση, ετοιμότητα, προετοιμασία, η νέα κλειστή / ελεγχόμενη δομή στον Έβρο, είναι ζήτημα εθνικής προτεραιότητας και αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων μας. Επιπλέον, η αναβάθμιση του Φυλακίου, μαζί με τα έργα κατασκευής του Φράκτη, είναι κρίσιμο βήμα για την περαιτέρω ουσιαστική μείωση των ροών και την ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας.

Είναι μέρος της Εθνικής Στρατηγικής Μετανάστευσης 2020-2021 που έχει αποφασιστεί ομόφωνα στο υπουργικό συμβούλιο. Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν αφορά σε διαμονή, ούτε καν σε μακροχρόνια παραμονή αιτούντων άσυλο. Η παραμονή των αιτούντων άσυλο δε θα υπερβαίνει τις 24 ημέρες και θα αφορά αποκλειστικά διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης. Αφορά στην αυτονόητη υποχρέωση της χώρας να μπορεί να προλάβει οποιαδήποτε ακραίο σενάριο στα σύνορα μας.”

Σύμφωνα με όλα όσα ειπώθηκαν η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου έχει αποφασιστεί ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο και το μόνο που μένει είναι να δούμε το ξεκίνημα των εργασιών.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας

admin

Καβάλα: Η ΕΛΣ «μεταμορφώνει» την όπερα χάριν των παιδιών

editor

Μα γιατί δεν αντιδρούν;

editor
29/03/2024 13:08