19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: «Πράσινο κύμα» στα φανάρια από και προς το αεροδρόμιο

Πολλά ήταν τα παράπονα των οδηγών οι οποίοι κινιόντουσαν στο δρόμο από την περιοχή της Χηλής μέχρι και το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” για την μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία που υφίστανται λόγο της λανθασμένης ρύθμισης των φαναριών.

Όλα αυτά όμως θα αποτελούν πλέον παρελθόν καθώς το λεγόμενο «πράσινο κύμα», ο συγχρονισμός δηλαδή των φαναριών που επιτρέπει άνετη κυκλοφορία και μείωση των καθυστερήσεων ήρθε και στην Αλεξανδρούπολη!

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ανακοίνωσε ότι διαμορφώθηκε και παραδόθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία το «πράσινο κύμα» (διαδοχικά τα φανάρια ανάβουν πράσινο) σε τρεις κόμβους, με σκοπό την ταχύτερη κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο προς και από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας, τις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστούν αρτιότερα οι φωτεινοί σηματοδότες στους παράδρομους των εν λόγω τριών κόμβων (γέφυρα Μαΐστρου, Δαστερίδη & κεντρικός Μαΐστρου).

Στόχος είναι σταδιακά να προστεθούν στη λειτουργία «πράσινου κύματος» κι άλλοι κόμβοι, με ευθύνη της Περιφέρειας σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πηγή: e-evros.gr

Related posts

Το σχέδιο για «εμβολιασμούς τώρα» – Μεγάλο πρόβλημα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

editor

Από σήμερα μέχρι τη 1:00 το βράδυ ανοιχτά τα καταστήματα εστίασης στον Έβρο

editor

Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

editor
19/04/2024 19:22